עוגת שערות קדאיף קרם גבינה ופירות מעולה
עוגת גבינה גבוהה אפויה כמו הקונדטוריה
מתכון עוגת גבינה אפויה, גבוהה, כמו בקונדיטוריה- יש מתכון רשום למטה-מטבח בקלי קלות
לעוגת הגבינה הגבוהה כמעט 800 אלף צפיות -סודות הקונדיטוריה כאן, מתכון-לבצק--100 גרם חמאה רכה,1/4 כוס סוכר מדוד בכוס חד פעמית לשתייה קרה.
קורט מלח.
1 כפית תמצית וניל.
1.5 כוסות קמח, מדוד בכוס חד פעמית לשתייה קרה (150 גרם)
ללוש לבצק.-ניתן לקרר ולרדד,
או ישר לעבוד אתו עם כפות הידיים שמים בתחתית תבנית
26 ס"מ ולשטח עם הידיים בבסיס התבנית -לעובי אחיד, לקרר כרבע שעה ולאפות בחום בינוני
160 מעלות כ-7-10 דקות עד הזהבה. ולקרר.
לאחר מכן לשמן בחמאה את דופן התבנית ולרפד מסביבה ברצועת נייר אפייה יותר גבוה מגובה התבנית. כמו שאני מראה בסרטון.
למלית-
2 גביעי גבינה לבנה 9% , =סה"כ 500 גרם.
2 גביעי שמנת חמוצה 15% או לבחירתכם.
1.1/4 כוסות סוכר-מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה.
2 שקיות סוכר וניל.
קורט מלח.
1 כפית תמצית וניל.
1 גרידת לימון קטן.
לערבב הכל ביחד להוסיף-
7 חלמונים.
לערבב ולהוסיף-
1 כוס חלב.=מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה.
3 כפות קורנפלור =1/4 כוס קורנפלור =מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה.
5 כפות קמח.=3/4 כוס מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה.
1/2 כוס אינסטנט פודינג וניל =מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה.=(60 גרם).
לערבב הכל עם מטרפה.
לשים את קערת המיקסר עם מקצף,
לשים את החלבונים ולהקציף לקצף יציב אך לא נוקשה=קצף רך.
לערבב 2 כפות גדולות מהחלבונים המוקצפים לתערובת הגבינה ,=לשם יצירת השוואת מרקמים.
ולהוסיף את שאר החלבונים המוקצפים ולערבב בעטיפה-היטב לעיסה חלקה.
לשפוך את העיסה לתוך התבנית.
לקחת נייר כסף וליצור ממנו רצועה ארוכה בגודל קוטר ויותר מגובה הרינג
לקפל אותה ל-4,= ראו בסרטון ההדרכה-כדי שהעוגה תישאר לבנה בצדדים.,
לשים את רצועת נייר הכסף מסביב לרינג-כמו בסרטון,
לחמם תנור ל-200-250 מעלות,
לאפות את העוגה כ-10 דקות או יותר עד שהגבינה מקבלת צבע זהוב יפה למעלה. להוציא את העוגה החוצה ובעזרת סכין לעבור מסביב לקוטר העוגה כדי לשחרר את העוגה מהנייר, (או למי שאופה ברינג גבוה אז-לשחרר מסביב לדופן הרינג-ראה סרטון הסבר).
להוריד את חום התנור ל-150 מעלות,
ולהמשיך אפייה של כ-שעה שעה ורבע.= העוגה מוכנה כשהיא קפיצית למגע.
במהלך האפייה עם העוגה עולה יותר מידי מוציאים אותה החוצה מהתנור למנוחה של כ- 5 דקות,-היא קצת יורדת ואז מכניסים אותה להמשך אפייה-
זה קורה כ-פעמיים שלוש שהעוגה עולה יותר מידי - אז מוציאים החוצה למנוחה של-5 דקות -לא לפחד לעוגה לא קורה דבר- המהלך הזה תורם שהעוגה לא תשקע לאחר האפייה-ראו הסבר.
לקרר בחוץ ולשים במקרר לכמה שעות לייצוב ולהגיש.
עוגת גבינה פירורים אפויה מעולה
העוגה מתאימה לתבנית אחת בקוטר 24 ס"מ
או שתי תבניות בקוטר 18 ס"מ כל אחת
החומרים לבצק
לשים בקערה
250 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
רבע כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
1 כפית אבקת אפייה
1 כוס פלסטיק סוכר לבן 150 גרם
3.3/4 כוסות קמח לבן מנופה 370 גרם
לערבב עם הידיים עד שמתקבלים פירורי בצק
חצי מכמות הפירורים להוציא לצלחת ולהשאיר בצד
אם מכינים בתבנית בקוטר 24 ס"מ
אז לשים בתחתית את חצי כמות הפירורים ולהדק
לשכבה אחידה
אם אתם מכינים בשתי תבניות 18 ס"מ
אז לחלק את חצי כמות הפירורים לשתי התבניות
ולהדק לשכבה אחידה
לאפות בתנור חם 160 מעלות כ-10 דקות עד הזהבה
ולקרר מעט
למרוח את דופן התבניות במעט חמאה
לתערובת הגבינה
לשים בקערה
1 גביע גבינה לבנה או גבינת שמנת 250 גרם
4 גביעי שמנת חמוצה באחוזים גבוהים
סך הכל 800 גרם
1 כפית תמצית וניל
1 כוס פלסטיק סוכר לבן 150 גרם
4 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
לערבב ולהוסיף
4 ביצים
ולערבב
אם הכנתם בתבנית 24 ס"מ אז לשפוך את הגבינה על
הבצק האפוי
ולפזר מעל את פירורי הבצק שהשארנו בצד
אם אתם מכינים בשתי תבניות 18 ס"מ
אז לחלק את הגבינה לשתי התבניות
ולפזר על כל עוגה כחצי מכמות מבצק הפירורים
שהשארנו בצד
לאפות בתנור חם 150-160 מעלות
כ-50-60 דקות
לקרר כשעה בחוץ
לכסות את העוגה ולשים במקרר לקירור
עוגת גבינה קרה לוטס מעולה מהירה
מתאים לתבנית בקוטר 26-24 סנטימטר
לשים בקערה
100 גרם חמאה מומסת
1 שקית עוגיות לוטוס שבורות קטן 250 גרם
ולערבב
לשים את העוגיות בתבנית ולהדק לבסיס
לשים בינתיים במקרר או במקפיא
בקערת המיקסר לשים
3 מיכלי שמנת לקצפת
3 כפות סוכר לבן
1 כפית תמצית וניל
1 קופסה אינסטנט פודינג וניל 80 גרם
להקציף לקצפת יציבה
לאחר ההקצפה להוציא שליש קצפת ולשים
בשקית זילוף עם צורת כוכב ולשמור במקרר את שקית
הזילוף
לקערת המיקסר להוסיף
1 מיכל גבינה לבנה 250 גרם או גבינת שמנת
באחוזים נמוכים
2 מיכלי שמנת חמוצה סך הכל 400 גרם
באחוזים גבוהים 27% שומן
לערבב כחצי דקה
להוציא את התבנית מהמקרר
לשים חצי כמות קרם גבינה למרול וליישר
לקחת כמה כםיות ממרח לוטוס שחיממתם בסיר
עם מים או במיקרוגל
ולזלף על הקרם
לכסות בכל קרם הגבינה שנישאר וליישר
לשים במקפיא עד שהעוגה קופאת
לאחר שהעוגה קפואה
לקחת ממרח לוטוס מחומם ולשים כמה כפות
על הקרם ולמרוח עד שהלוטוס מכסה את
כל קרם הגבינה
לזלף את הקצפת שבשקית הזילוף מסביב לעוגה
לקשט עם עוגיות לוטוס
ועם פירורי עוגיות לוטוס
עוגת גבינה ניורק שמנת אוכמניות משגעת
מעט תמצית וניל
לערבב עם מטרפה ולהוסיף-
4 ביצים XL
לערבב מעט עם מטרפה
להוסיף
1 כף גדושה קמח לבן לערבב לעיסה חלקה
לשפוך חצי מכמות הגבינה על הביסקויטים
את החצי השני של הגבינה לערבב עם האוכמניות
ולשפוך על גם על הביסקוויטים
לחמם תנור ל-150 מעלות צ'ילזיוס
לשים בתחתית התנור תבנית עם מי ברז
ואת העוגה על השליש התחתון של התנור
לאפות כשעה
לציפוי שמנת לעוגה
לשים בקערה קטנה
2 מיכלי שמנת חמוצה 27% אחוז 400 גרם
מעט תמצית וניל
2.5 כפות סוכר לבן
לערבב מעט לעיסה חלקה
להוסיף לשמנת
לא חייבים
1/3 כוס אוכמניות טריות או פירות יער
שעורבבו עם כף סוכר ונמעכו מעט
לערבב ביחד
כשהעוגה יוצאת מהתנור אחרי האפיה
למרוח מעל את השמנת החמוצה עם האוכמניות
להחזיר את העוגה לאפיה בתנור
150 מעלות צ'ילסיוס כ-3 דקות
לקרר את העוגה לילה במקרר
עוגת גבינה באסקית אפויה קרמית טעימה מאוד ומיוחדת
1 ק"ג גבינת שמנת כמו פילדלפיה 28-30%
או מכינים גבינת שמנת בדרך הזו-
6 גביעי שמנת חמוצה 27% לשים בתוך מסננת או בד נקי
לשים כל הלילה במקרר להגרת נוזלים
החומרים מדודים בגרמים או בכוסות פלסטיק חד פעמיות לשתייה קרה
אופן ההכנה לשים בקערת ערבוב
1 ק"ג גבינת שמנת פילדלפיה
או גבינת שמנת חמוצה כמו שהסברתי
בהכנה מהשמנת החמוצה
1.5 כוסות סוכר לבן 200 גרם
כפית תמצית וניל
1/4 כפית מלח
לערבב מעט ולהוסיף-
2 מיכלי שמנת להקצפה 32%אחוז סה"כ 500 גרם שמנת להקצפה
6 ביצים xL
לערבב ולהוסיף-
4.5 כפות קמח לבן מנופה
לערבב לחלקות
ךקחת תבנית מתפרקת 26 ס"מ
לרפד בנייר אלומיניום גם בשוליים
לקחת נייר אפייה לקמט אותו
ולרפד את התבנית כך בשתי נייירות אפיה
לשפוך את עיסת העוגה לתבנית
לאפות בתנור מחומם מראש ל-200 מעלות
במשך של 45-50 דקות
העוגה צריכה לצאת שחומה מאוד מלמעלה
ורוטטת באמצע
לאחר האפייה להוציא מהתנור לחכות כשלוש ארבע
שעות לקירור בחוץ
להגיש בטמפרטורת החדר
עוגת טירמסו משגעת
למתכון רשום ומסודר צריך
100 גרם שוקולד מריר מגורד על פומפייה גסה
2 חבילות של ביסקווטים בערך 400 גרם
צריך תבנית 26 ס"מ או תבנית מרובעת
לחתוך את הביסקוטים בסיס שיתאימו לרינג לחתוך אותם שיהיו גבוהים ב-2 ס" מ מעל הרינג
לסדר אותם מסביב לרינג כשהצד עם הסוכר כלפי הרינג
לסדר את השאריות החתוכות בבסיס
ולהוסיף עוד ביסקוטים לבסיס כך שכל הבסיס מצופה
להרטיב את הבסיס עם מעט סירופ קפה
וגם מעט להרטיב את שולי הביסקוטים מעט מפנים
בעזרת מברשת
לסירופ להרטבת הביסקוטים
לשים בקערה
8 כפיות סוכר אפשר בין חמש לשמונה כפיות
3.5 כפיות קפה מגורען
5 כפיות מים רותחים
לערבב עד שהקפה מומס
להוסיף 1.5 כוסות מי ברז מדודים בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה
להוסיף-
4 כפות ברנדי או קוניאק או שיבס
לערבב עד שהסוכר מומס
לקרם מסקרפונה
לשים בקערת המיקסר עם בלון הקצפה
2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה 32% - 500 גרם קרה מאוד
5 כפיות סוכר
5 כפיות אבקת אינסטנט פודינג וניל
להקציף כמה דקות עד שהקצפת יציבה
להפסיק את המיקסר
ולהוסיף
2 קופסאות גבינה מסקרפונה 500 גרם
1 כף קוניאק או ברנדי או שיבס
ולהוסיף ותמצית קפה ☕ שעשויה מ- 4 כפיות סוכר לבן
2.5 כפיות קפה מגורען,
3 כפיות מים רותחים לערבב עד שהקפה והסוכר מומסים ולקרר
להקציף ביחד כחצי דקה
להוריד מהמיקסר
ולערבב ידנית עד תחתית הקערה עד שיש עיסה הומוגנית
אופן הרכבת העוגה
לשים על הביסקוטים חצי מכמות הקרם ולמרוח עד הביסקוטים וליישר
לפזר מעל חצי מכמות השוקולד המגורד
לקחת ביסקוטים ולהרטיב כשתי שניות בסירופ הקפה
ולסדר את הביסקוטים מעל הקרם
שהכל יכוסה בביסקוטים
לשים מעל את חצי כמות הקרם שנישארה ולישר
לשים במקפיא כשלוש שעות עד שיציב
לסנן מעל עם מסננת מעט אבקת קקאו לא ממותק
ולפזר מסביב שולי הקרם את שער השוקולד המגורד
עוגת שמנת פירות יער קרמית מעולה
להכנת גבינת השמנת
לשים במסננת שבתוך סיר
5 גביעי שמנת חמוצה 27% אחוז שומן 1 קילו
לכסות ולשים כל הלילה במקרר
למחרת את נוזלי הגבינה לזרוק
לתחתית העוגה
להמיס
120 גרם חמאה
להוסיף
250 גרם פירורי ביסקוויטים קטנים
2 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
לערבב
לקחת תבנית אפיה 24-26 ס"מ
להבריש מבפנים עם חמאה
לשים את העוגיות בבסיס וקצת לרפד בדופן
התבנית
לאפות בתנור חם 160 מעלות כ-7 דקות
לפירות היער
לשים בקערה
15 תותים טריים או קפואים מופשרים
חצי כוס אוכמניות טריות או קפואות מופשרות
1 כף סוכר לבן
למעוך עם מזלג
להוסיף 2 כפות קונפיטורת פטל ולערבב
עכשיו נכין את העוגה
לשים בקערה את השמנת החמוצה שסוננה מנוזלים
יוצא בערך 800 גרם שמנת
1 כפית תמצית וניל
1 כוס פלסטיק סוכר לבן 150 גרם
שלושת רבעי כוס פלסטיק שמנת לקצפת 140 גרם
רבע כפית מלח-לערבב ולהוסיף-
4 ביצים גדולות XL
1 כף קמח לבן
לערבב עד שהעוגה חלקה
להדק לתחתית התבנית נייר כסף
לקחת חצי מכמות הגבינה להוסיף
לפירות יער לערבב להוסיף-
1 כף אבקת אינסטנט פודינג וניל
להוסיף טיפת צבע אדום
ולערבב
לשפוך לתבנית כחצי כוס מהעוגה הלבנה ועליה
לשפוך חצי כוס מעוגת הפירות
כך לשפוך את העוגות אחת על השנייה
לבסוף לנער מעט את העוגה
לשים בתחתית התנור תבנית עם כ-1 כוס מי ברז
להניח את העוגה על רשת בשליש התחתון של התנור
לאפות בתנור חם 150 מעלות
אפייה כשעה אחת
לקרר
להכין ציפוי קצפת לא חייבים אבל זה טעים
לקרם קישוט
לשים במיקסר 1 מכל שמנת להקצפה 250 גרם
1 כף סוכר
1 כף אבקת אינסטנט פודינג וניל להקציף
לקצפת יציבה
לשים בשק זילוף ולקשט בזילוף שושנים
לקשט עם תותים ואוכמניות
לשים במקרר את העוגה מכוסה היטב
לפחות לילה אחד לפני ההגשה
עוגת גבינה אפיה עם שוקולד לבן
עוגת ביסקוויטים עם קרם גבינה פירות וג'לי
צריך שרוול אחד ביסקוויטים כ-250 גרם
החומרים
לשים בקערה
400 גרם תותים נקיים
לשים
2 כפות סוכר לבן
למעוך עם מזלג
ולהשאיר בצד
לשים במיקסר עם מקצף
2 מיכל שמנת להקצפה 500 גרם
1 שקית אבקת אינסטנט פודינג וניל
מעט תמצית וניל
2 כפות סוכר לבן
להקציף עד שהקצפת יציבה
לאחר מכן להוסיף
1 מיכל גבינה לבנה או גבינת שמנת 250 גרם
1 מיכל שמנת חמוצה באחוזים גבוהים 200 גרם
לערבב ממש כמה סיבובים קטנים
להוסיף את התותים
אבל לא את כל הנוזלים מהתותים לערבב
במיקסר מעט
להוריד את הקערה מהמיקסר
ולערבב עם מרית
להכין תבנית פיירקס או אלומיניום
40×40 ס"מ
לרפד את תחתית התבנית
עם ביסקוויטים
לזלף מעט ליקר או ברנדי על הביסקוויטים לא חייבים
לא צריך להרטיב את הביסקוויטים
הקרם יוציא בהמשך נוזלים וירטיב את הביסקוויטים
לשים על הביסקוויטים 3/4 מכמות הקרם
וליישר
לסדר על הקרם עוד שכבה של ביסקוויטים
לזלף מעט ברנדי לא חייבים
לשים מעל הביסקוויטים את שאר הקרם
ליישר ולכסות בניילון נצמד ולשים במקפיא כשעה
בינתיים להכין פרוסות תותים נקיים חתוכים בערך 400 גרם
לאחר כשעה כשהעוגה קפואה
לסדר את התותים על הקרם הקפוא
עכשיו נכין ג'ילי תות
88 גרם קודם לשים מים רותחים בסיר
ולאחר מכן את אבקת הג'ילי
לערבב היטב
להבריש מיד עם מברשת על התותים ועל הקרם
לאחר מכן לשפוך את הג'לי על כל העוגה
לשים במקרר ליציבות הג'ילי
לאחר מכן לכסות היטב ולשמור במקרר
תגובות
הוסף רשומת תגובה