10 עוגות גבינה משגעות בקלי קלות

 

עוגת שערות קדאיף קרם גבינה ופירות מעולה














החומרים
220 גרם שערות קדאיף
5 כפות חמאה מומסת
להפריד את שערות הקדאיף
לפזר עליהם את החמאה 
ולהרים את השערות ולהפריד
אותם תוך כדי שהחמאה תתפזר
על כל שיער הקדאיף

לקחת רינג מספר 24 ס"מ להניח אותו על
תבנית אפייה מרופדת עם נייר אפייה

או לקחת תבנית עגולה  עם תחתית נשלפת
לחלק לשניים
לרפד את בסיס התבנית עם השערות כך שניצור
תחתית עגולה ויפה ואחידה
לאפות ב-170 מעלות עד שמזהיב כ-20 דקות
כך להכין עוד בסיס קדאיף עם החצי השני של שיערות הקדאיף

בינתיים מכינים סירופ להרטבת השערות

לסירופ
מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה
1/2 כוס סוכר 80 גרם
1/2כוס מי ברז 100 גרם
1 כפית תמצית וניל
להביא לידי רתיחה 
ולבשל עוד דקה שתיים ולקרר
כאשר הקדאיף יוצא מהתנור ישר להרטיב אותו
עם הסירופ 
כמות הסירופ להרטבת שתי בסיסי שערות הקדאיף

לפירות היער
לשים בקלחת
1/2   כוס סוכר 80 גרם
1/4 כוס מי ברז כ-2 כפות
100-150 גרם פירות יער קפואים
או תותים
להביא לידי רתיחה
ןלבשל כמה דקות עד שמסמיך
כמו רוטב ריבה בערך 5 דקות ולקרר

לקרם הגבינה
2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה 32%
1/3  כוס סוכר לבן 60 גרם
1 שקית אינסטנט פודינג וניל 80 גרם
1 כפית תמצית וניל
להקציף הכל עד שמקבלים קרם יציב
להוסיף לקרם-
1 גביע שמנת חמוצה 200 מי" ל
1.5 גביעי גבינה לבנה 375 גרם
לערבב בעטיפה לקרם חלק

אופן הרכבת העוגה
לשים בתחתית הרינג או התבנית
בסיס קדאיף
לשפוך עליו 1/3  מכמות הגבינה וליישר
לפזר מעל הקרם את פירות היער כולל  הסירופ
לכסות עם שער הקרם וליישר
לפזר מעל את בסיס שערות הקדאיף
לעטוף בניילון נצמד
להקפיא לכשלוש ארבע שעות
הכי טוב להגיש חצי קפוא
מרענן וטעים 



עוגת גבינה גבוהה אפויה כמו הקונדטוריה

 









מתכון עוגת גבינה אפויה, גבוהה, כמו בקונדיטוריה- יש מתכון רשום למטה-מטבח בקלי קלות

לעוגת הגבינה הגבוהה כמעט 800 אלף צפיות -סודות הקונדיטוריה כאן, מתכון-לבצק--100 גרם חמאה רכה,1/4 כוס סוכר מדוד בכוס חד פעמית לשתייה קרה.
קורט מלח.
1 כפית תמצית וניל.
1.5 כוסות קמח, מדוד בכוס חד פעמית לשתייה קרה (150 גרם)
ללוש לבצק.-ניתן לקרר ולרדד,
או ישר לעבוד אתו עם כפות הידיים שמים בתחתית תבנית
26 ס"מ ולשטח עם הידיים  בבסיס התבנית -לעובי אחיד, לקרר כרבע שעה ולאפות בחום בינוני
160 מעלות כ-7-10 דקות עד הזהבה. ולקרר.
לאחר מכן לשמן בחמאה את דופן התבנית ולרפד  מסביבה ברצועת נייר אפייה יותר גבוה מגובה התבנית. כמו שאני מראה בסרטון.
למלית-
2 גביעי גבינה לבנה 9% , =סה"כ 500 גרם.
2 גביעי שמנת חמוצה 15% או לבחירתכם.
1.1/4 כוסות סוכר-מדוד בכוס פלסטיק  חד פעמית לשתייה קרה.
2 שקיות סוכר וניל.
קורט מלח.
1 כפית תמצית וניל.
1 גרידת לימון קטן.
לערבב הכל ביחד להוסיף-
7 חלמונים.
לערבב ולהוסיף-
1 כוס חלב.=מדוד בכוס פלסטיק  חד פעמית לשתייה קרה.
3 כפות קורנפלור =1/4 כוס קורנפלור =מדוד בכוס פלסטיק  חד פעמית לשתייה קרה.
5 כפות קמח.=3/4 כוס מדוד בכוס פלסטיק  חד פעמית לשתייה קרה.
1/2 כוס אינסטנט פודינג וניל  =מדוד בכוס פלסטיק  חד פעמית לשתייה קרה.=(60 גרם).
לערבב הכל עם מטרפה.
לשים את קערת המיקסר עם מקצף,
לשים את החלבונים ולהקציף לקצף יציב אך לא נוקשה=קצף רך.
לערבב 2 כפות גדולות מהחלבונים המוקצפים לתערובת הגבינה ,=לשם יצירת השוואת מרקמים.
ולהוסיף את שאר החלבונים המוקצפים ולערבב בעטיפה-היטב לעיסה חלקה.
לשפוך את העיסה לתוך התבנית.
לקחת נייר כסף וליצור ממנו רצועה ארוכה בגודל קוטר ויותר מגובה הרינג
לקפל אותה ל-4,= ראו בסרטון ההדרכה-כדי שהעוגה תישאר לבנה בצדדים.,
לשים את רצועת נייר הכסף מסביב לרינג-כמו בסרטון,
לחמם תנור ל-200-250 מעלות,
לאפות את העוגה כ-10 דקות או יותר עד שהגבינה מקבלת צבע זהוב יפה למעלה. להוציא את העוגה החוצה ובעזרת סכין לעבור מסביב לקוטר העוגה כדי לשחרר את העוגה מהנייר, (או למי שאופה ברינג גבוה אז-לשחרר מסביב לדופן הרינג-ראה סרטון הסבר).
להוריד את חום התנור ל-150 מעלות,
ולהמשיך אפייה של כ-שעה שעה ורבע.= העוגה מוכנה כשהיא קפיצית למגע.
במהלך האפייה עם העוגה עולה יותר מידי מוציאים אותה החוצה מהתנור למנוחה של כ- 5 דקות,-היא קצת יורדת ואז מכניסים אותה להמשך אפייה-
זה קורה כ-פעמיים שלוש שהעוגה עולה יותר מידי - אז מוציאים החוצה למנוחה של-5 דקות -לא לפחד לעוגה לא קורה דבר- המהלך הזה תורם שהעוגה לא תשקע לאחר האפייה-ראו הסבר.
לקרר בחוץ ולשים במקרר לכמה שעות לייצוב ולהגיש.




עוגת גבינה פירורים אפויה מעולה










העוגה מתאימה לתבנית אחת בקוטר 24 ס"מ

או שתי תבניות בקוטר 18 ס"מ כל אחת

החומרים לבצק

לשים בקערה

250 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

רבע כפית מלח

1 כפית תמצית וניל

1 כפית אבקת אפייה

1 כוס פלסטיק סוכר לבן  150 גרם

3.3/4 כוסות קמח לבן מנופה  370 גרם

לערבב עם הידיים עד שמתקבלים פירורי בצק

חצי מכמות הפירורים להוציא לצלחת ולהשאיר בצד

אם מכינים בתבנית בקוטר 24 ס"מ

אז לשים בתחתית את חצי כמות הפירורים ולהדק

לשכבה אחידה

אם אתם מכינים בשתי תבניות 18 ס"מ

אז לחלק את חצי כמות הפירורים לשתי התבניות

ולהדק לשכבה אחידה

לאפות בתנור חם 160 מעלות כ-10 דקות עד הזהבה

ולקרר מעט

למרוח את דופן התבניות במעט חמאה

לתערובת הגבינה

לשים בקערה

1 גביע גבינה לבנה או גבינת שמנת  250 גרם

4 גביעי שמנת חמוצה באחוזים גבוהים

סך הכל 800 גרם 

1 כפית תמצית וניל

1 כוס פלסטיק סוכר לבן 150 גרם

4 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל

לערבב ולהוסיף

4 ביצים

ולערבב

אם הכנתם בתבנית 24 ס"מ אז לשפוך את הגבינה על 

הבצק האפוי

ולפזר מעל את פירורי הבצק שהשארנו בצד

אם אתם מכינים בשתי תבניות 18 ס"מ 

אז לחלק את הגבינה לשתי התבניות

ולפזר על כל עוגה כחצי מכמות מבצק הפירורים

שהשארנו בצד

לאפות בתנור חם 150-160 מעלות

כ-50-60 דקות

לקרר כשעה בחוץ

לכסות את העוגה ולשים במקרר לקירור



עוגת גבינה קרה לוטס מעולה מהירה













מתאים לתבנית  בקוטר 26-24 סנטימטר

לשים בקערה

100 גרם חמאה מומסת

1 שקית עוגיות לוטוס שבורות קטן 250 גרם

ולערבב

לשים את העוגיות בתבנית ולהדק לבסיס

לשים בינתיים במקרר או במקפיא


בקערת המיקסר לשים

3 מיכלי שמנת לקצפת

3 כפות סוכר לבן

1 כפית תמצית וניל

1 קופסה אינסטנט פודינג וניל 80 גרם

להקציף לקצפת יציבה

לאחר ההקצפה להוציא שליש קצפת ולשים 

בשקית זילוף עם צורת כוכב ולשמור במקרר את שקית

הזילוף

לקערת המיקסר להוסיף

1 מיכל גבינה לבנה 250 גרם או גבינת שמנת

באחוזים נמוכים

2 מיכלי שמנת חמוצה סך הכל 400 גרם

 באחוזים גבוהים 27% שומן

לערבב כחצי דקה

להוציא את התבנית מהמקרר

לשים חצי כמות קרם גבינה למרול וליישר

לקחת כמה כםיות ממרח לוטוס שחיממתם בסיר

עם מים או במיקרוגל

ולזלף על הקרם

לכסות בכל קרם הגבינה שנישאר וליישר

לשים במקפיא עד שהעוגה קופאת

לאחר שהעוגה קפואה

לקחת ממרח לוטוס מחומם ולשים כמה כפות

על הקרם ולמרוח עד שהלוטוס מכסה את 

כל קרם הגבינה

לזלף את הקצפת שבשקית הזילוף מסביב לעוגה

לקשט עם עוגיות לוטוס

ועם  פירורי עוגיות לוטוס 


עוגת גבינה ניורק שמנת אוכמניות משגעת















מעט תמצית וניל

לערבב עם מטרפה ולהוסיף-

4 ביצים  XL

לערבב מעט עם מטרפה

להוסיף

1 כף גדושה קמח לבן לערבב לעיסה חלקה


לשפוך חצי מכמות הגבינה על הביסקויטים

את החצי השני של הגבינה לערבב עם האוכמניות

ולשפוך על גם על הביסקוויטים

לחמם תנור ל-150 מעלות צ'ילזיוס

לשים בתחתית התנור תבנית עם מי ברז

ואת העוגה על השליש התחתון של התנור

לאפות כשעה


לציפוי שמנת לעוגה

לשים בקערה קטנה

2 מיכלי שמנת חמוצה 27% אחוז 400 גרם

מעט תמצית וניל

2.5 כפות סוכר לבן

לערבב מעט לעיסה חלקה 

להוסיף לשמנת 

לא חייבים

1/3 כוס אוכמניות טריות או פירות יער

שעורבבו עם כף סוכר ונמעכו מעט

לערבב ביחד

כשהעוגה יוצאת מהתנור אחרי האפיה

למרוח מעל את השמנת החמוצה עם האוכמניות

להחזיר את העוגה לאפיה בתנור

150 מעלות צ'ילסיוס כ-3 דקות

לקרר את העוגה לילה  במקרר




עוגת גבינה באסקית אפויה קרמית טעימה מאוד ומיוחדת










1 ק"ג גבינת שמנת כמו פילדלפיה 28-30%

או מכינים גבינת שמנת בדרך הזו-

6 גביעי שמנת חמוצה 27% לשים בתוך מסננת או בד נקי

לשים כל הלילה במקרר להגרת נוזלים


החומרים מדודים בגרמים או בכוסות פלסטיק חד פעמיות לשתייה קרה

אופן ההכנה לשים בקערת ערבוב


1 ק"ג גבינת שמנת פילדלפיה

 או גבינת שמנת חמוצה  כמו שהסברתי

בהכנה מהשמנת החמוצה


1.5 כוסות סוכר לבן 200 גרם

כפית תמצית וניל

1/4 כפית מלח

לערבב מעט ולהוסיף-

2 מיכלי שמנת להקצפה 32%אחוז סה"כ 500 גרם שמנת להקצפה

6 ביצים xL

לערבב ולהוסיף-

4.5 כפות קמח לבן מנופה

לערבב לחלקות


ךקחת תבנית מתפרקת 26  ס"מ

לרפד בנייר אלומיניום גם בשוליים

לקחת נייר אפייה לקמט אותו

ולרפד את התבנית כך בשתי נייירות אפיה

לשפוך את עיסת העוגה לתבנית


לאפות בתנור מחומם מראש ל-200 מעלות

במשך של 45-50 דקות

העוגה צריכה לצאת שחומה מאוד מלמעלה 

ורוטטת באמצע

לאחר האפייה להוציא מהתנור לחכות כשלוש ארבע

שעות לקירור בחוץ

להגיש בטמפרטורת החדר


עוגת טירמסו משגעת












למתכון רשום ומסודר צריך 

 100 גרם שוקולד מריר מגורד על פומפייה גסה

 2 חבילות של ביסקווטים בערך 400 גרם

 צריך תבנית 26 ס"מ או תבנית מרובעת 

 לחתוך את הביסקוטים בסיס שיתאימו לרינג לחתוך אותם שיהיו גבוהים ב-2 ס" מ מעל הרינג 

 לסדר אותם מסביב לרינג כשהצד עם הסוכר כלפי הרינג  

לסדר את השאריות החתוכות בבסיס

 ולהוסיף עוד ביסקוטים לבסיס כך שכל הבסיס מצופה  

להרטיב את הבסיס עם מעט סירופ קפה

 וגם מעט להרטיב את שולי הביסקוטים מעט מפנים

 בעזרת מברשת

 לסירופ להרטבת הביסקוטים 

 לשים בקערה 

 8 כפיות סוכר אפשר בין חמש לשמונה כפיות 

 3.5 כפיות קפה מגורען 

 5 כפיות מים רותחים 

לערבב עד שהקפה מומס

 להוסיף 1.5 כוסות מי ברז מדודים בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה 

 להוסיף-

4 כפות ברנדי או קוניאק או שיבס 

לערבב עד שהסוכר מומס 


 לקרם מסקרפונה

 לשים בקערת המיקסר עם בלון הקצפה

 2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה 32% - 500 גרם קרה מאוד

 5 כפיות סוכר

 5 כפיות אבקת אינסטנט פודינג וניל 

 להקציף כמה דקות עד שהקצפת יציבה

 להפסיק את המיקסר

 ולהוסיף

 2 קופסאות גבינה מסקרפונה 500 גרם 

 1 כף קוניאק או ברנדי או שיבס

 ולהוסיף ותמצית קפה ☕ שעשויה מ- 4 כפיות סוכר לבן 

2.5 כפיות קפה מגורען,

 3 כפיות מים רותחים לערבב עד שהקפה והסוכר מומסים ולקרר 

 להקציף  ביחד כחצי דקה 

להוריד מהמיקסר

 ולערבב ידנית עד תחתית הקערה עד שיש עיסה הומוגנית  


אופן הרכבת העוגה

 לשים על הביסקוטים חצי מכמות הקרם ולמרוח עד הביסקוטים וליישר  

לפזר מעל חצי מכמות השוקולד המגורד 

 לקחת ביסקוטים ולהרטיב כשתי שניות בסירופ הקפה

 ולסדר את הביסקוטים מעל הקרם

 שהכל יכוסה בביסקוטים

 לשים מעל את חצי כמות הקרם שנישארה ולישר

 לשים במקפיא כשלוש שעות עד שיציב

 לסנן מעל עם מסננת  מעט אבקת קקאו לא ממותק

 ולפזר מסביב שולי הקרם את שער השוקולד המגורד



עוגת שמנת פירות יער קרמית מעולה




 









להכנת גבינת השמנת

לשים במסננת שבתוך סיר

5 גביעי שמנת חמוצה 27% אחוז שומן 1 קילו

לכסות ולשים כל הלילה במקרר 

למחרת את נוזלי הגבינה לזרוק


לתחתית העוגה

להמיס

120 גרם חמאה

להוסיף

250 גרם פירורי ביסקוויטים קטנים

2 כפות סוכר

1 כפית תמצית וניל

לערבב

לקחת תבנית אפיה 24-26 ס"מ

להבריש מבפנים עם חמאה

לשים את העוגיות בבסיס וקצת לרפד בדופן

התבנית

לאפות בתנור חם 160 מעלות כ-7 דקות

לפירות היער

לשים בקערה

15 תותים טריים או קפואים מופשרים

חצי כוס אוכמניות טריות או קפואות מופשרות

1 כף סוכר לבן

למעוך עם מזלג

להוסיף 2 כפות קונפיטורת פטל ולערבב


עכשיו נכין את העוגה

לשים בקערה את השמנת החמוצה שסוננה מנוזלים

יוצא בערך 800 גרם שמנת

1 כפית תמצית וניל

1 כוס פלסטיק סוכר לבן 150 גרם

שלושת רבעי כוס פלסטיק שמנת לקצפת 140 גרם

רבע כפית מלח-לערבב ולהוסיף-

4 ביצים גדולות XL

1 כף קמח לבן

לערבב עד שהעוגה חלקה

להדק לתחתית התבנית נייר כסף

לקחת חצי מכמות הגבינה להוסיף 

לפירות יער לערבב להוסיף-

1 כף אבקת אינסטנט פודינג וניל

להוסיף טיפת צבע אדום

ולערבב

לשפוך לתבנית כחצי כוס מהעוגה הלבנה ועליה

לשפוך חצי כוס מעוגת הפירות

כך לשפוך את העוגות אחת על השנייה

לבסוף לנער מעט את העוגה

לשים בתחתית התנור תבנית עם כ-1 כוס מי ברז

להניח את העוגה על רשת בשליש התחתון של התנור

לאפות בתנור חם 150 מעלות 

אפייה כשעה אחת

לקרר 

להכין ציפוי קצפת לא חייבים אבל זה טעים

לקרם קישוט

לשים במיקסר 1 מכל שמנת להקצפה 250 גרם

1 כף סוכר

1 כף אבקת אינסטנט פודינג וניל להקציף

לקצפת יציבה

לשים בשק זילוף ולקשט בזילוף שושנים

לקשט עם תותים ואוכמניות

לשים במקרר  את העוגה מכוסה היטב

לפחות לילה אחד לפני ההגשה



עוגת גבינה אפיה עם שוקולד לבן










 החומרים מדודים בגרמים או בכוס
פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה

החומרים לבסיס ביסקוויטים

לשים בסיר 100 גרם חמאה
ולהמיס על האש
לכבות ולהוסיף 2 כפיות סוכר

להוסיף 200 גרם ביסקוויטים טחונים
דק זה 3/4 שרוול ביסקוויטים
לערבב היטב את העוגיות עם החמאה

לקחת רינג עגול או תבנית נשלפת
עגולה בקוטר 24 ס"מ
 אם שמתם רינג ללא תחתית לשים
מתחתיו נייר אפייה ומתחת נייר
האפייה לשים נייר אלומיניום
ולהדק את נייר האלומיניום מסביב לרינג
כדי שמלית הגבינה לא תצא החוצה מהרינג

לשמן את התבנית גם בשוליים

להניח בבסיס את העוגיות להדק אותם
לתחתית התבנית
לאפות ב-160 מעלות כשבע דקות ולקרר


לתערובת הגבינה

לשים בסיר קטן
1/3 כוס חלב 55 גרם מדוד בכוס חד פעמית פלסטיק
1 כף חמאה

להמיס
ולהוסיף
150 גרם שוקולד לבן
לערבב עד שהשוקולד מומס


לשים בקערה

2 גביעי גבינה לבנה 500 גרם
3/4 כוס סוכר 100 גרם
1 כפית תמצית וניל
2 גביעים של שמנת חמוצה 400 גרם
לערבב ולהוסיף
את השוקולד הלבן ולערבב מעט במטרפה
להוסיף
5 ביצים
לערבב

לשפוך את תערובת הגבינה
על הביסקוויטים

לאפות בתנור שחומם מראש ל-
150 מעלות נאפה כשעה וארבעים עד 
שהשוליים מעט יציבים ואמצע העוגה 
מעט רוטט
לשים בתנור קערה קטנה ים מי ברז בתחתית התנור
כדי שהעוגה לא תתבקע באפייה
מוציאים מהתנור

 ומיד מורחים את ציפוי השמנת
המהיר (שרשום למטה) על העוגה
מכניסים לתנור לשלוש דקות

לציפוי שמנת מהיר

לשים בקערה
2 גביעי שמנת חמוצה 400 גרם
2-3 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
לערבב עם מטרפה עד שהסוכר מומס


 עוגת ביסקוויטים עם קרם גבינה פירות וג'לי



 







צריך שרוול אחד ביסקוויטים כ-250 גרם

החומרים

לשים בקערה 

400 גרם תותים נקיים

לשים

2 כפות סוכר לבן

למעוך עם מזלג

ולהשאיר בצד


לשים במיקסר עם מקצף

2 מיכל שמנת להקצפה 500 גרם

1 שקית אבקת אינסטנט פודינג וניל

מעט תמצית וניל

2 כפות סוכר לבן

להקציף עד שהקצפת יציבה

לאחר מכן להוסיף

1 מיכל גבינה לבנה או גבינת שמנת 250 גרם

1 מיכל שמנת חמוצה באחוזים גבוהים 200 גרם

לערבב ממש כמה סיבובים קטנים

להוסיף את התותים

אבל לא את כל הנוזלים מהתותים לערבב 

במיקסר מעט

להוריד את הקערה מהמיקסר

ולערבב עם מרית

להכין תבנית פיירקס או אלומיניום

40×40 ס"מ

לרפד את תחתית התבנית

עם ביסקוויטים

לזלף מעט ליקר או ברנדי על הביסקוויטים לא חייבים

לא צריך להרטיב את הביסקוויטים

הקרם יוציא בהמשך נוזלים וירטיב את הביסקוויטים

לשים על הביסקוויטים 3/4 מכמות הקרם

וליישר

לסדר על הקרם עוד שכבה של ביסקוויטים

לזלף מעט ברנדי לא חייבים

לשים מעל הביסקוויטים את שאר הקרם

ליישר ולכסות בניילון נצמד ולשים במקפיא כשעה


בינתיים להכין פרוסות תותים נקיים חתוכים בערך 400 גרם

לאחר כשעה כשהעוגה קפואה

לסדר את התותים על הקרם הקפוא

עכשיו נכין ג'ילי תות

88 גרם קודם לשים מים רותחים בסיר

ולאחר מכן את אבקת הג'ילי

לערבב היטב

להבריש מיד עם מברשת על התותים ועל הקרם

לאחר מכן לשפוך את הג'לי על כל העוגה

לשים במקרר ליציבות הג'ילי 

לאחר מכן לכסות היטב ולשמור במקרר







תגובות