דג בקלה כשר לפסח

 






Recipe in English
Listed below

החומרים

כ- 500 גרם או יותר

 פילה דג בקלה

לשים בקערה

1 ביצה


להוסיף

שליש כפית מלח


להוסיף

מעט פלפל שחור


להוסיף

רבע כפית כורכום

וכף מי ברז ולערבב


לשים על צלחת

כוס וחצי קמח מצה


להוסיף

מעט פלפל שחור

ושליש כפית מלח


להוסיף

רבע כפית כורכום


להוסיף

כארבע כפות

שומשום ולערבב


לטבול

את הדגים בביצה

ולאחר מכן לטבול

היטב בקמח המצה


לחמם מחבת טלפון

לשים שמן קנולה

או אגוזים

כשלוש מילימטר גובה


כשהשמן חם

לשים בזהירות

 את הדגים

ולטגן כשתי דקות 

מכל צד עד הזהבה


להפוך לצד השני


כשמוכן

להוציא לצלחת

עם נייר מגבת

ולהמשיך לטגן



the materials
About 500 grams or more
 Cod fish fillet
put in a bowl
1 egg

add
A third of a teaspoon of salt

add
A little black pepper

add
A quarter teaspoon of turmeric
and a spoonful of tap water and mix

put on a plate
A cup and a half of matzah flour

add
A little black pepper
and a third of a teaspoon of salt

add
A quarter teaspoon of turmeric

add
About four tablespoons
sesame and mix

dip
the fish in the egg
and then dip
well in the matzah flour

Heat a phone pan
Put canola oil
or nuts
About three millimeters high

when the oil is hot
put carefully
 the fish
and fry for about two minutes
From all sides until golden

turn to the other side

when ready
remove to a plate
with a paper towel
and continue to fry

סמל 'אומת על ידי הקהילה'

תגובות