מצה בריי עם תרד וגבינות לפסח

 









English recipe listed below


לקצוץ

כ- 200 גרם תרד

לקצוץ 3 בצלים ירוקים


לשבור לקערה

6 ביצים


להוסיף

מעט פלפל שחור

חצי כפית מלח

200 גרם גבינה לבנה

קשה  מפוררת 

אפשר גם ריקוטה


להוסיף

כ- 100 גרם גבינה צהובה  מגורדת

גבינה מוצרלה

או גאודה מגורדת


להרטיב במהירות

מתחת מי ברז 5 מצות 

ולפורר אותם


להוסיף

את התרד והבצל

ולערבב


להוסיף

כשתי כפות חלב ולערבב


מכינים 2 מצה בריי דקים

או אחת עבה

לחמם מחבת

לשים

ככף וחצי שמן זית

לשים חצי מכמות המצות וליישר

לטגן על אש בינונית

כחמש דקות


לאחר 5 דקות

לשים נייר אפייה

ועל הנייר לשים צלחת

להפוך ולהחליק

בחזרה לצלחת

לעוד כשלוש דקות בישול






to chop

About 200 grams of spinach

Chop 3 scallions


break into a bowl

6 eggs


add

A little black pepper

Half a teaspoon of salt

200 grams of white cheese

Crumbled hard

Ricotta is also possible


add

About 100 grams of grated cheese

Mozzarella cheese

or grated Gouda


Wet quickly

Under tap water 5 matzah

and crumble them


add

the spinach and the onion

and mix


add

about two tablespoons of milk and mix


Prepare 2 thin brai matzah
or a thick one
Heat a pan
to put
About a tablespoon and a half of olive oil
Put half the amount
The unleavened bread and align
Fry on medium heat
about five minutes

after 5 minutes
Put baking paper
And put a plate on the paper
flip and slide
Back to the plate
for about three more minutes of cooking
סמל 'אומת על ידי הקהילה'


תגובות