חציל קריספי כשר לפסח

 







English recipe listed below


חציל גדול

לחתוך לפרוסות

 בעובי של כחצי 

סנטימטר


לפזר על החצילים

מעט מלח ומעט

פלפל שחור


לקצוץ

2 כפות פטרוזיליה

1.5 כפות שמיר


לשבור בקערה

1 ביצה

לשים מעט פלפל שחור

וכחצי כפית שטוחה מלח

ככף

 מי ברז

ולערבב


לשים בצלחת 

ככוס וחצי קמח מצה


להוסיף

מעט פלפל שחור

וכשליש כפית מלח

להוסיף את השמיר

והפטרוזיליה

וכשתי כפות שומשום

ולערבב


לטבול בביצה

ולאחר מכן

היטב בקמח המצה


לחמם מחבת

לשים שמן קנולה 

או שמן אגוזים

3 מלימטר גובה

ולחמם אותו


לשים את החצילים

בשמן ולטגן

כשלוש דקות מכל צד


להוציא לצלחת

עם נייר מגבת


חצילים קריספים כשרים לפסח

A large eggplant
cut into slices
 About half as thick
centimeter

sprinkle over the eggplants
A little salt and a little
black pepper

to chop
2 tablespoons parsley
1.5 dill

Break in a bowl
1 egg
put a little black pepper
and about half a teaspoon of salt
about a spoon
 tap water
and mix

dish
about a cup and a half
matzo flour

add
A little black pepper
and about a third of a teaspoon of salt
Add the dill
and the parsley
And two tablespoons of sesame seeds
and mix

dip in egg
And after that
well in the matzah flour

Heat a pan
Put canola oil
or nut oil
3 millimeters high
and heat it up

put the eggplants
in oil and fry
About three minutes on each side

remove to a plate
with a paper towel

Eggplant crisps kosher for Passover
סמל 'אומת על ידי הקהילה'



תגובות