חציל קריספי

 









English recipe listed below

לחתוך חציל גדול

לפרוסות בעובי כ-חצי סנטימטר


לשבור לקערה

2 ביצים


להוסיף

מעט פלפל שחור

וחצי כפית שטוחה מלח


לשים בקערה

ככוס וחצי פירורי לחם


להוסיף

כשליש כוס שמן זית

או לפי הצורך


להוסיף

לפירורים מעט

פלפל שחור

ומעט מלח


לערבב

עד שמתקבלים פירורים

לחים כמו חול ים

לשים נייר אפיה על תבנית אפייה גדולה

לשים ככף וחצי שמן זית

ולהבריש את השמן על הנייר


לטבול את החצילים בביצה

ולאחר מכן לטבול היטב בפירורי הלחם 

לשים בתבנית


לאפות בתנור חם

200 מעלות כ- 20

דקות עד קריספיות




Cut a large eggplant
into thick slices
About half a centimeter

break into a bowl
2 eggs

add
A little black pepper
Half a teaspoon of salt

put in a bowl
A cup and a half of bread crumbs

add
About a third of a cup
Olive oil
or as needed

add
crumble a little
black pepper
and a little salt

to stir
until crumbs are obtained
Wet as sea sand


Put baking paper on
Large baking pan
Put about a tablespoon and a half of olive oil
and brush off the oil
on the paper

Dip the eggplants
in an egg
and then dip well
in the bread crumbs
put in a mold

Bake in a hot oven
200 degrees about 20
Minute until crispy

תגובות