לביבות באג'י בצל טבעוניות מהמטבח ההודי Vegan patty Onion bhaji from Indian cuisine

 






English recipe listed below




החומרים

3 בצלים גדולים חתוכים לחצי ולפרוסות דקות

לפזר עליהם 1 כפית שטוחה מלח

ובעזרת כפות הידיים ללוש כדקה וחצי

לשים בקערה

ולהוסיף

מעט פלפל שחור

כרבע כפית כורכום

להוסיף

כחצי כפית שטוחה אבקת אפייה

1 כפית זרעי חרדל או זרעי כוסברה

ניתן להוסיף מעט אבקת קארי או כמון

לערבב

להוסיף

4 כפות קמח חומוס טחון מחומוס אפוי

או קמח עדשים

לערבב אם צריך להוסיף מעט מי ברז

כשתי כפות בערך לפי הצורך לקבלת קציצה דביקה

לחמם שמן במחבת בחום בינוני

כשתי מלימטר

לקחת מהבצל בגודל של כדור פינג פונג

להדק את הבצל בידיים וליצור קציצה מהודקת

לשים בשמן החם בזהירות

ולטגן כשתי דקות מכל צד עד הזהבה

לשים בצלחת עם נייר מגבת ולהגיש

the materials

3 large onions cut in half and thinly sliced

Sprinkle 1 flat teaspoon of salt on them

and with the palms of your hands knead for about a minute and a half

put in a bowl

and add

A little black pepper

About a quarter teaspoon of turmeric

add

About half a teaspoon of baking powder

1 teaspoon mustard seeds or coriander seeds

You can add a little curry powder or cumin

to stir

add

4 tablespoons ground chickpea flour from baked chickpeas

or lentil flour

Mix if you need to add a little tap water

About two tablespoons as needed to get a sticky patty

Heat oil in a pan over medium heat

About two millimeters

Take from the onion the size of a ping pong ball

Tighten the onion with your hands and form a tight patty

Put in the hot oil carefully

and fry for about two minutes on each side until golden

Put on a plate with a paper towel and serve


תגובות