צ'יפס בטטה כמו במסעדותVegan sweet potato chips like in restaurants

 


English recipe listed below



לקחת בטטות

 לא מבושלות לנקות ולקלף אותם


לחתוך את הבטטות לחצי

ולמקלות בעובי  של 1 סנימטר 


לשים מחבת 

לחמם  על חום בינוני 

ולשים שמן קנולה

או חמניות בגובה של 2.5 סנטימר 


לשים את הבטטה כחצי כמות

לטגן על אש בינונית עד שהם עם יותר צבע ומפנים רכים


לשנות את החום לגבוה

ולהמשיך לטגן

עד הזהבה כשלוש דקות


להוציא עם מסננת לצלחת עם נייר מגבת


להמשיך לטגן אותו דבר

לשים על הבטטות ככף מטבל שום

לערבב בזהירות

ולהגיש חם


להכין מטבל טעים

לרוטב שום

לשים בקערה

2 שיני שום כתושות

3 כפיות פסטו

או לקצוץ דק פטרוזיליה ושמיר

להוסיף רבע כפית מלח

מעט פלפל שחור

2 כפות שמן זית

ולערבב

take sweet potatoes

 uncooked clean and peel them



Cut the sweet potatoes in half

and for sticks with a thickness of 1 centimeter



put a pan

Heat on medium heat

and put canola oil

or sunflowers with a height of 2.5 centimeters



Put the sweet potato in about half the amount

Fry on medium heat until they have more color and soft insides



change the heat to high

and continue to fry

until golden, about three minutes



Remove with a strainer to a plate with a paper towel



keep frying the same thing

Put a spoonful of garlic dip on the sweet potatoes

mix carefully

and serve hot



make a delicious dip

For garlic sauce

put in a bowl

2 crushed garlic cloves

3 teaspoons pesto

Or finely chop parsley and dill

Add a quarter teaspoon of salt

A little black pepper

2 tablespoons of olive oil

and mix

סמל 'אומת על ידי הקהילה'

תגובות