חצ'אפורי גאורגי גבינה וביצה מעולהGeorgian khachapuri with cheese and egg

 










מתכון באנגלית רשות למטה

English recipe listed below


לבצק

לשים במיקסר

1 קילו קמח לבן מנופה

לשים בצד  אחד של הקמח

1 כף סוכר לבן

לשים על  הסוכר

2 כפיות מלח

לשים בצד השני 

של הקמח 2 כפות שמרים יבשים

להוסיף בצד הסוכר

8 כפות שמן זית

מוסיפים מים חמימים 

בהדרגה לפי הצורך

 עד שמתקבל בצק רך

 ונעים טיפה דביק הוספתי כ-500 גרם מים חמימים

אז להוסיף לפי הצורך


לערבב את הבצק 

כשבע דקות על מהירות בינונית

לאחר כשבע דקות ערבוב

לפזר על הבצק קמח

לכסות עם ניילון נצמד

ולהתפיח את הבצק

עד שהוא מכפיל את נפחו

כמה זמן שנדרש


לאחר שהבצק הכפיל את נפחו

להפעיל מעט את המיקסר

ולהוריד את האויר מהבצק

לפזר שוב מעט קמח

על הבצק לכסות עם ניילון נצמד ולהתפיח את הבצק

עד שהוא מכפיל את נפחו

לשים את הבצק שתפח

על שולחן עבודה עם מעט קמח לבן

לחלק את הבצק ל-4

לחתוך לחתיכות בגודל של

קלמנטינה גדולה ולגלגל לכדור


לגלגל כל כדור לנקניק בערך באורך של 20 סנטימטר 

את קצוות הבצק לחדד מעט

לשים על תבנית אפיה עם נייר אפייה


כשהבצק תופח לחרוץ עם סכין

ולעשות דופן

כדי שנוכל לשים מלית גבינה


לזלף על כל בצק מעט שמן זית ולמרוח את הבצק


למלא במלית של גבינה עם תרד 

החומרים למלית הגבינה בהמשך הסרטון


לפזר מסביב מעט זרעי שומשום


לפזר על הגבינה מעט גבינה מוצרלה או גאודה מגורדת


לשים ביצה קטנה זה ממש טעים


אפשר לשים ביצה כך

לא את כולה

לפזר עליה מעט פלפל שחור

ומעט מלח


לאפות בתנור חם

200 מעלות כ-20-22


למלית גבינה

מספיקה ל כ- 10 מאפים

לשים בקערה

כ-200 גר' גבינה

לבנה קשה

להוסיף

1 גביע קוטג'

250 גרם

להוסיף

כ-50 גרם גבינה 

פטה מפוררת

להוסיף

1 כוס גבינה מוצרלה או גאודה מגורדת

להוסיף

2 כפות שמן זית

להוסיף מעט פלפל שחור

להוסיף

רבע כפית מלח

להוסיף

1 כף קמח לבן ולערבב

להוסיף

כ-1 כוס תרד טרי חתוך

או קפוא מופשר וסחוט

ולערב

for the dough


put in a mixer

1 kilo of sifted white flour

put on one side of the flour

1 tablespoon of white sugar

Put on the sugar

2 teaspoons of salt

put on the other side

of the flour 2 tablespoons of dry yeast

Add the sugar on the side

8 tablespoons of olive oil

Add warm water

Gradually as needed

 until a soft dough is obtained

 And nice a bit sticky I added about 500 grams of warm water

So add as needed



mix the dough

About seven minutes on medium speed

After about seven minutes of mixing

Sprinkle flour on the dough

Cover with plastic wrap

and rise the dough

until it doubles in volume

as long as it takes
After the dough has doubled in volume

Turn on the mixer a little

and remove the air from the dough

Sprinkle some flour again

Cover the dough with plastic wrap and let the dough rise

until it doubles in volume

Put the risen dough

on a work table with a little white flour

Divide the dough into 4

cut into pieces the size of

A large tangerine and roll into a ball



Roll each ball into a sausage about 20 centimeters long

Sharpen the edges of the dough a little

Put on a baking sheet with baking paper



When the dough has risen, score with a knife

and make an exception

So we can put a cheese filling
Drizzle a little olive oil on each dough and spread the dough



Fill with a stuffing of cheese with spinach

The ingredients for the cheese filling are in the video below



Sprinkle some sesame seeds around



Sprinkle some grated mozzarella or Gouda cheese on the cheese



Putting a small egg is really tasty



You can put an egg like this

Not all of you

Sprinkle some black pepper on it

and a little salt



Bake in a hot oven

200 degrees about 20-22
For cheese filling

Enough for about 10 pastries

put in a bowl

About 200 g of cheese

hard brick

add

1 cottage cup

250 grams

add

About 50 grams of cheese

crumbled feta

add

1 cup of grated mozzarella or gouda cheese

add

2 tablespoons of olive oil

Add a little black pepper

add

A quarter of a teaspoon of salt

add

1 tablespoon of white flour and mix

add

About 1 cup of chopped fresh spinach

or frozen thawed and squeezed

and for the evening
סמל 'אומת על ידי הקהילה'


תגובות