עוגת תותים וקצפת משגעת

 









 










English recipe listed below



החומרים מדודים בגרמים או בכוסות פלסטיק 

כוס פלסטיק שווה לשלושת רבעי

כוס מדידה אוניברסלית

חד פעמיות לשתיה קרה

לעוגת הטורט מתאים לרינג 18 ס"מ

מי שרוצה עוגה בתבנית 24-26 ס"מ שיכפיל

את הכמויות בשתיים מ-6 ביצים

וגם יכפיל את כמות קרם קצפת 


לשים בקערת המיקסר

3 ביצים שלמות

90 גרם סוכר לבן 3/4 כוס פלסטיק

להקציף במיקסר כמה דקות עד

שהביצים תפוחות ובהירות

להנמיך את מהירות המיקסר ולהוסיף

בזילוף-

4 כפות שמן קנולה או חמניות

1/4 כפית מלח

1 כפית תמצית וניל

להגביר מהירות ולהקציף כחצי דקה

להנמיך את המיקסר למהירות נמוכה ולבזוק

בהדרגה 1 כוס פלסטיק של קמח לבן 90 גרם

להוריד מהמיקסר ולערבב ידנית בעטיפה

בזהירות עד אשר הכל הומוגני

ניתן לערבב את הקמח ידנית ולא במיקסר

לשפוך לתבנית האפיה

לאפות בתנור שחומם מראש ל-160

מעלות ולאפות כחצי שעה לפי הצורך

עד שקיסם יוצא יבש ולקרר


לקרם וניל

לשים במיקסר עם בלון הקצפה

2 מיכלי שמנת חלבי להקצפה קרות סך הכל 

500 גרם

4 כפות סוכר לבן

1 כפית תמצית וניל

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

להקציף עד שהקרם יציב

לעוגה בקוטר 24 -26 ס"מ תכינו קצפת

 מ-3-4 מיכלי קצפת מתוקה


סירופ להרטבת העוגה

לשים בקערה

2 כוסות פלסטיק מי ברז 320 גרם

1/3 כוס סוכר 60 גרם

1 כפית תמצית וניל

2 כפות ברנדי או ויסקי או ליקר לבן -ניתן לוןתר על הליקר לערבב עם כף עד שהסוכר נמס

לעוגה 24-26  ס"מ תכנו משלוש כוסות מי ברז


אופן הרכבת העוגה

לחתוך את העוגה לרוחב לשלוש שכבות שוות


להניח שכבה אחת על צלחת הגשה

להרטיב אותה עם הסירופ

לשים שליש מהקצפת למרוח וליישר

מעל הקרם לשים עוד שכבת עוגה

להרטיב אותה עם סירופ

למרוח שליש קצפת וליישר

מעל הקרם לשים את השכבה השלישית של העוגה

להרטיב עם הסירופ 

יתכן שלא תצטרכו להשתמש בכל כמות הסירופ

להרטבת העוגה

למרוח מעל העוגה ובשוליים את הקרם שנשאר

להשתדל ליישר יפה

להכניס את העוגה למקפיא לפחות לשעה וחצי


לאחר כשעה וחצי להוציא את העוגה מהמקפיא

לסדר עליה מלמעלה פרוסות תותים

להכין ג'לי תות לזיגוג התותים

לשים בקערה  

3 כפות ג'לי תות

4 כפות מים רותחים לערבב היטב

וישר למרוח את הג'לי  על התותים עם מברשת

לעוגה 24-26 ס"מ צריך קופסה אחת של ג'לי תות לזיגוג

מסביב לעוגה בדופן ניתן לצפות עם קוקוס

או שבבי שוקולד

או שקדים פרוסים אפויים או אגוזי מלך טחונים


The ingredients are measured in grams or in plastic cups

A plastic cup is equal to three quarters

Universal measuring cup

Disposable for cold drinks

An 18 cm ring is suitable for the torte cake

Those who want a cake in a 24-26 cm pan should double

the quantities in two of 6 eggs

And will double the amount of whipped cream

Put in the mixer bowl

3 whole eggs
90 grams of white sugar 3/4 plastic cup
Beat in a mixer for a few minutes until
that the eggs are swollen and bright

Lower the mixer speed and add

sprinkling-

4 tablespoons of canola or sunflower oil

1/4 teaspoon of salt

1 teaspoon vanilla extract

Increase speed and whip for half a minute

Lower the mixer to low speed and beat

Gradually 1 plastic cup of white flour 90 grams

Remove from the mixer and mix by hand with the wrap

Carefully until everything is homogeneous

You can mix the flour manually and not in a mixer

Pour into the baking dish

Bake in an oven preheated to 160
degrees
 and bake for about half an hour as needed

until a toothpick comes out dry and cool



for vanilla cream

Put in a mixer with the whisk balloon

2 containers of cold whipping cream in total

500 grams

4 tablespoons of white sugar

1 teaspoon vanilla extract

2 spoons of instant vanilla pudding

Whip until the cream is firm

For a cake with a diameter of 24-26 cm, make whipped cream

 From 3-4 containers of sweet whipped cream



Syrup for moistening the cake

put in a bowl

2 plastic cups of tap water 320 grams

1/3 cup sugar 60 grams

1 teaspoon vanilla extract

2 tablespoons of brandy or whiskey or white liqueur - you can add it to the liqueur and mix with a spoon until the sugar melts

For a 24-26 cm cake, make three cups of tap water
How to assemble the cake

Cut the cake horizontally into three equal layers

Place one layer on a serving plate

Moisten it with the syrup

Put a third of the whipped cream to spread and smooth

Put another layer of cake on top of the cream

Moisten it with syrup

Spread a third of whipped cream and smooth

Put the third layer of the cake on top of the cream

Moisten with the syrup

You may not need to use all the syrup

to moisten the cake

Spread the  remaining cream
 cream on top of the cake and on the edges

try to straighten nicely

Put the cake in the freezer for at least an hour and a half



After about an hour and a half, take the cake out of the freezer

Arrange strawberry slices on top

make strawberry jelly for the strawberry glaze

put in a bowl

3 spoons of strawberry jelly

4 tablespoons of boiling water and mix well

And directly apply the jelly on the strawberries with a brush

For a 24-26 cm cake, you need one box of strawberry jelly for glazing
Around the cake on the side you can cover with coconut

or chocolate chips

or roasted sliced ​​almonds or ground walnuts
סמל 'אומת על ידי הקהילה'

סמל 'אומת על ידי הקהילה'





תגובות