תפוחי אדמה בתנור עם רוטב שמנת פטריות מעולהBaked potatoes with an excellent mushroom cream sauce

 







.

English recipe listed below




צריך 6 או יותר תפוחי אדמה בינוניים

לעטוף כל תפוח אדמה בנייר כסף

ולאפות בתנור חם

 200 מעלות עד שהם רכים כשעה או יותר

לרוטב שמנת פטריות

2 בצלים גדולים לחתוך לרצועות קצרות

לחמם מחבת

לשים ככף וחצי שמן זית

לשים את הבצל ולטגן 

עד שהבצל יותר רך וזהוב כשבע דקות

להוסיף  1 קופסה  פטריות שמפניות חתוכות

230 גרם או טריות לטגן כשתי דקות

להוסיף 1 מיכל שמנת לקצפת 250 גרם

ולערבב

להוסיף כרבע כפית מלח ומעט פלפל שחור

להוסיף 2 כפות  צהובה מוצרלה או גאודה מגורדת

ולערבב כדקה

אופן ההגשה

 לחתוך לחצי את תפוחי האדמה

לפזר מעט מלח מעט פלפל שחור

לשים רוטב שמנת פטריות

לפזר מעט גבינת פרמז'ן

 מגורדת, לקשט עם פטרוזיליה קצוצה ולזלף

 מעט שמן זית ולהגיש

Need 6 or more medium potatoes

Wrap each potato in foil

and bake in a hot oven

 200 degrees until they are soft about an hour or more

For mushroom cream sauce

2 large onions cut into short strips

Heat a pan

Put about a tablespoon and a half of olive oil

Put the onion and fry

Until the onion is softer and golden about seven minutes

Add 1 box of cut champagne mushrooms

230 grams or fresh fry for about two minutes

Add 1 container of cream to 250 grams of whipped cream

and mix

Add about a quarter teaspoon of salt and a little black pepper

Add 2 tablespoons of grated yellow mozzarella or Gouda

and mix for about a minute

Method of submission

 Cut the potatoes in half

Sprinkle a little salt and a little black pepper

Put mushroom cream sauce

Sprinkle some parmesan cheese

 Grated, decorate with chopped parsley and drizzle

 A little olive oil and serve




תגובות