איטריות דקות אינטריה מהמטבח המרוקאי Intriya noodles from Moroccan cuisine

 





English recipe listed below




לקצוץ לקוביות 2 בצלים גדולים

לחמם שמן זית לטגן את הבצל

כשבע דקות לערבב מידי פעם


להוסיף 400 גרם איטריות דקות

ולערבב  כמה דקות עד שהאיטריות משנות את צבעם

להוסיף חצי כפית שטוחה כורכום ולערבב כדקה

להוסיף מים רותחים עד גובה האיטריות

להוסיף 2 כפיות אבקת מרק

להוסיף כפית שטוחה מלח

ומעט פלפל שחור ולערבב

להרתיח על אש בינונית

כשרותח לערבב ולבשל מכוסה באש קטנה כ- 10 דקות

לאחר בישול לסגור את החום

לקחת מזלג להפריד את האיטריות

לכסות  ולהמתין 10 דקות

לאחר 10 דקות להפריד את האיטריות שוב עם מזלג ולהגיש

Dice 2 large onions

Heat olive oil and fry the onion

about seven minutes, stirring occasionally



Add 400 grams of thin noodles

and mix for a few minutes until the noodles change color

Add half a flat teaspoon of turmeric and mix for about a minute

Add boiling water up to the height of the noodles

Add 2 teaspoons of soup powder

Add a flat teaspoon of salt

and a little black pepper and mix

Boil on medium heat

When it boils, mix and cook covered over low heat for about 10 minutes

After cooking, turn off the heat

Take a fork and separate the noodles

Cover and wait 10 minutes

After 10 minutes separate the noodles again with a fork and serve


תגובות