דג סלמון חגיגי משפחתי עטוף בבצק Festive family salmon fish wrapped in dough

 









סמל 'אומת על ידי הקהילה'

Recipe listed in English at the end of the video


לשים בקערה

6 יחידות תרד קפוא מופשר

 וסחוט

כ-4-5 כפות

 או תרד טרי קצוץ

להוסיף 4 כפות אגוזי מלך קצוצים

 כ-50 גרם להוסיף 5 כפות פירורי לחם

להוסיף 

חצי כפית שטוחה מלח

ולערבב

להוסיף 4 כפות שמן זית

להוסיף

מעט פלפל שחור ולערבב

צריך דג במשקל של 1 קילוגרם

לצייר על נייר אפייה צורה של דג יותר

 גדולה מפילה  דג  הסלמון ולגזור

לקחת בצק עלים ולשים על תבנית 

עם נייר אפייה  בגודל ציור הדג

למרוח מעט שמן על הבצק 

כדי שהנייר לא ידבק  על הבצק להניח את 

הנייר החתוך לצורת הדג 

ולחתוך את הבצק לצורת הדג

ולהוציא את הנייר

לשים על אמצע הבצק  כחצי כמות מלית תרד

לשים את הדג באמצע הבצק

לפזר מעל  הדג מעט מלח 

ומעט פלפל שחור

לשים כ -1 כפית

 לשים על הדג כ -ככפית וחצי דבש

וכפית וחצי חרדל דיז'ון ולמרוח על הדג

לפזר על הדג כ-4 כפות ממלית התרד

לקחת ביצה ולמרוח מסביב שולי הבצק

עכשיו לקחת עוד חתיכת בצק בגודל של יותר מציור

הדג ולחתוך  צורת דג יותר גדולה מהציור בכ-חצי ס"מ

להפוך את הבצק

על הדג ולהדק שוליים מסביב

לקחת מזלג ולהדק פסים מסביב

למרוח את כל ההבצק בביצה

וליצור בעזרת כפית את הקשקשים

אפשר לקשט גם בעגבניות שרי תראו איך הכנתי בסרטון

ולעין לקחת טבעת זית ולשים במקום העין

לאפות בתנור חם 190 מעלות

כ-40 דקות


put in a bowl


6 units frozen thawed spinach


  and squeezed


About 4-5 tablespoons


  or fresh chopped spinach


Add 4 tablespoons of chopped walnuts


  About 50 grams add 5 tablespoons of bread crumbs


add


Half a flat teaspoon of salt


and mix


Add 4 tablespoons of olive oil


add


A little black pepper and mix


You need a fish weighing 1 kilogram


Draw on baking paper the shape of more fish


  A large fillet of salmon fish and cut


Take puff pastry and put it on a tray


with baking paper the size of the fish drawing


Apply a little oil on the dough


So that the paper does not stick to the dough, place the


The paper cut into the shape of the fish


and cut the dough into the shape of the fish


and take out the paper


Put about half the amount of spinach filling on the middle of the dough


Put the fish in the middle of the dough


Sprinkle a little salt over the fish


and a little black pepper


Put about 1 teaspoon


  Put about a teaspoon and a half of honey on the fish


and a teaspoon and a half of Dijon mustard and spread on the fish


Spread about 4 tablespoons of the spinach filling on the fish


Take an egg and spread around the edges of the dough


Now take another piece of dough the size of a painting


the fish and cut a fish shape larger than the drawing by about half a cm


Turn the dough


on the fish and fasten a border around it


Take a fork and fasten strips around


Brush all the dough with egg


and create the scales with a spoon


You can also decorate with cherry tomatoes, see how I made it in the video


And for the eye, take an olive ring and put it in place of the eye


Bake in a hot oven at 190 degrees


About 40 minutes


תגובות