לביבות ירק מעולות ללא גלוטן

 




 


English recipe listed below







החומרים

לשים בקערה
1 חבילת שמיר קצוץ קטן או פטרוזיליה במקום שמיר
1 חבילת פטרוזיליה קצוצה דק
1 בצל גדול קצוץ דק או 2 בצלים קטנים קצוצים
מעט פלפל שחור
1 כפית שטוחה מלח
חצי כפית שטוחה כורכום
4-5 ביצים
לפי הצורך
6-7  כפות שבבי תפוחי אדמה לפירה
 או פירורי לחם או קמח מצה,

לערבב הכל ביחד
לשים במחבת
שמן קנולה או חמניות בגובה 3 מילימטר
כשהשמן חם ליצור לביבות אפשר ליצור בידיים מעט
רטובות במי ברז או לשים בכף ישר לשמן
לטגן  באש בינונית
כשתיים וחצי דקות מכל צד עד הזהבה 
לשים בצלחת עם נייר סופג

the materials

put in a bowl
1 packet of small chopped dill or parsley instead of dill
1 packet of finely chopped parsley
1 large onion finely chopped or 2 small onions chopped
A little black pepper
1 flat teaspoon salt
Half a flat teaspoon of turmeric
4-5 eggs
As needed
6-7 tablespoons of potato chips per mashed potato
 or bread crumbs or matzah flour,

mix everything together
put in a pan
Canola or sunflower oil at a height of 3 millimeters
When the oil is hot to make fritters, you can make a little with your hands
Wet in tap water or put in a spoon straight into the oil
Fry on medium heat
About two and a half minutes on each side until golden
Put on a plate with absorbent paper
סמל 'אומת על ידי הקהילה'



תגובות