עוגת וניל לימון סוכריות קונפטי Vanilla lemon cake with confetti candies

 






English recipe listed below

 

 

לשים בקערה

שלושת רבעי כוס פלסטיק סוכר לבן

130 גרם

1 כפית תמצית וניל

רבע כפית מלח

1 מיכל שמנת לקצפת 38% אחוז  250 גרם בינוני

1 גרידת לימון בינוני

חצי כוס שמן קנולה 75 גרם

2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל

לערבב ולהוסיף

1 שקית אבקת אפיה 10 גרם

אחד ושלושת רבעי כוסות פלסטיק קמח מנופה

175 גרם

לערבב ולהוסיף

4 כפות סוכריות צבעוניות קונפטי לערבב קצר

לשים בתבנית אפיה אינגליש קייק מרופדת בנייר אפיה

לשים שכבת עוגה ועליה סוכריות

לשים על עוד שכבת עוגה ועליה סוכריות

ככה כשלוש שכבות

לאפות בתנור חם 160 מעלות כ-40-50 דקות

לקרר ולהכין ציפוי

לציפוי

לשים בקערה

100 גרם אבקת סוכר

1 כפית תמצית וניל

שתיים שלוש כפות מי ברז לפי הצורך

 ולערבב עד שמתקבל ממרח כמו בלילת פנקייק

למרוח על העוגה

לגרד מעט גרידת לימון

ולפזר סוכריות צבעוניות

את העוגה לאחסן במקרר לאיר יום יומיים

עטופה היטב

 


put in a bowl

Three quarters of a plastic cup of white sugar

130 grams

1 teaspoon vanilla extract

A quarter of a teaspoon of salt

1 container of cream for whipping cream 38% percentage 250 grams medium

1 medium lemon zest

Half a cup of canola oil 75 grams

2 spoons of instant vanilla pudding powder

mix and add

1 bag of baking powder 10 grams

One and three-quarter plastic cups sifted flour

175 grams

mix and add

4 spoons of colored candies confetti mix briefly

Put in an English cake baking pan lined with baking paper

Put a layer of cake and candies on it

Put on another layer of cake with candies on it

That's about three layers

Bake in a hot oven at 160 degrees for about 40-50 minutes

Cool and prepare the topping

for coating

put in a bowl

100 grams of powdered sugar

1 teaspoon vanilla extract

Two or three tablespoons of tap water as needed

and mix until you get a spread like pancake batter

spread on the cake

Grate some lemon zest

and sprinkle colorful candies

Store the cake in the refrigerator for a day or two

well wrapped


תגובות