מאפה תרד וגבינות מהיר וטעים Quick and delicious spinach and cheese pastry









 

English recipe listed below



המלית מספיקה לשני מאפים

לשים בקערה

400 גרם עלי תרד קפוא או טרי קצוץ

1 מיכל גבינה לבנה 250 גרם או גבינת שמנת 

או גבינה ריקוטה

100 גרם גבינת פטה יוונית או בולגרית מפוררת

100 גרם גבינה צהובה מגורדת או מוצרלה או גאודה

מעט פלפל שחור

כרבע כפית מלח

2 כפות שמן זית

1 ביצה

ולערבב

לשים בתבנית עם נייר אפייה

בצק עלים או בצק פילו בשכבות

או בצק פילו בגודל של 40×35 ס"מ

למרוח על הבצק חצי כמות מלית תרד

לקפל מעט מהשוליים של הבצק על התרד

כמו מסגרת ולהדק קצוות

למרוח מסביב הבצק 

בביצה

לזלף מעל מעט שמן זית

לפזר מעל מעט

 גבינה צהובה מגורדת או פרמזן בערך כשתי כפות

לאפות בתנור חם 170 מעלות כ-35 דקות

10 דקות לפני תום האפייה לשים כמה פרוסות

גבינת עזים ולאפות כעשר דקות עד תום האפייה.

The filling is enough for two pastries

put in a bowl

400 grams of chopped frozen or fresh spinach leaves

1 container of white cheese 250 grams or cream cheese

or ricotta cheese

100 grams of crumbled Greek or Bulgarian feta cheese

100 grams of grated yellow cheese or mozzarella or Gouda

A little black pepper

About a quarter teaspoon of salt

2 tablespoons of olive oil

1 egg

and mix

Put in a pan with baking paper

Puff pastry or phyllo dough in layers

or filo dough measuring 40x35 cm

Spread half the amount of spinach filling on the dough

Fold a little of the edges of the dough over the spinach

as a frame and fasten edges

Spread around the dough

in the swamp

Drizzle over a little olive oil

sprinkle over a little

 Grated yellow cheese or Parmesan about two tablespoons

Bake in a hot oven at 170 degrees for about 35 minutes

10 minutes before the end of baking put some slices

goat cheese and bake for about ten minutes until the end of baking
סמל 'אומת על ידי הקהילה'


תגובות