English recipe listed below
המלית מספיקה לשני מאפים
לשים בקערה
400 גרם עלי תרד קפוא או טרי קצוץ
1 מיכל גבינה לבנה 250 גרם או גבינת שמנת
או גבינה ריקוטה
100 גרם גבינת פטה יוונית או בולגרית מפוררת
100 גרם גבינה צהובה מגורדת או מוצרלה או גאודה
מעט פלפל שחור
כרבע כפית מלח
2 כפות שמן זית
1 ביצה
ולערבב
לשים בתבנית עם נייר אפייה
בצק עלים או בצק פילו בשכבות
או בצק פילו בגודל של 40×35 ס"מ
למרוח על הבצק חצי כמות מלית תרד
לקפל מעט מהשוליים של הבצק על התרד
כמו מסגרת ולהדק קצוות
למרוח מסביב הבצק
בביצה
לזלף מעל מעט שמן זית
לפזר מעל מעט
גבינה צהובה מגורדת או פרמזן בערך כשתי כפות
לאפות בתנור חם 170 מעלות כ-35 דקות
10 דקות לפני תום האפייה לשים כמה פרוסות
גבינת עזים ולאפות כעשר דקות עד תום האפייה.
The filling is enough for two pastries
put in a bowl
400 grams of chopped frozen or fresh spinach leaves
1 container of white cheese 250 grams or cream cheese
or ricotta cheese
100 grams of crumbled Greek or Bulgarian feta cheese
100 grams of grated yellow cheese or mozzarella or Gouda
A little black pepper
About a quarter teaspoon of salt
2 tablespoons of olive oil
1 egg
and mix
Put in a pan with baking paper
Puff pastry or phyllo dough in layers
or filo dough measuring 40x35 cm
Spread half the amount of spinach filling on the dough
Fold a little of the edges of the dough over the spinach
as a frame and fasten edges
Spread around the dough
in the swamp
Drizzle over a little olive oil
sprinkle over a little
Grated yellow cheese or Parmesan about two tablespoons
Bake in a hot oven at 170 degrees for about 35 minutes
10 minutes before the end of baking put some slices
goat cheese and bake for about ten minutes until the end of baking
תגובות
הוסף רשומת תגובה