עוגת גבינה שמנת פירות יער משגעתAmazing berry cream cheese cake

 











English recipe listed below



להכנת גבינת השמנת

לשים במסננת שבתוך סיר

5 גביעי שמנת חמוצה 27% אחוז שומן 1 קילו

לכסות ולשים כל הלילה במקרר 

למחרת את נוזלי הגבינה לזרוק


לתחתית העוגה

להמיס

120 גרם חמאה

להוסיף

250 גרם פירורי ביסקוויטים קטנים

2 כפות סוכר

1 כפית תמצית וניל

לערבב

לקחת תבנית אפיה 24-26 ס"מ

להבריש מבפנים עם חמאה

לשים את העוגיות בבסיס וקצת לרפד בדופן

התבנית

לאפות בתנור חם 160 מעלות כ-7 דקות

לפירות היער

לשים בקערה

15 תותים טריים או קפואים מופשרים

חצי כוס אוכמניות טריות או קפואות מופשרות

1 כף סוכר לבן

למעוך עם מזלג

להוסיף 2 כפות קונפיטורת פטל ולערבב


עכשיו נכין את העוגה

לשים בקערה את השמנת החמוצה שסוננה מנוזלים

יוצא בערך 800 גרם שמנת

1 כפית תמצית וניל

1 כוס פלסטיק סוכר לבן 150 גרם

שלושת רבעי כוס פלסטיק שמנת לקצפת 140 גרם

רבע כפית מלח-לערבב ולהוסיף-

4 ביצים גדולות XL

1 כף קמח לבן

לערבב עד שהעוגה חלקה

להדק לתחתית התבנית נייר כסף

לקחת חצי מכמות הגבינה להוסיף 

לפירות יער לערבב להוסיף-

1 כף אבקת אינסטנט פודינג וניל

להוסיף טיפת צבע אדום

ולערבב

לשפוך לתבנית כחצי כוס מהעוגה הלבנה ועליה

לשפוך חצי כוס מעוגת הפירות

כך לשפוך את העוגות אחת על השנייה

לבסוף לנער מעט את העוגה

לשים בתחתית התנור תבנית עם כ-1 כוס מי ברז

להניח את העוגה על רשת בשליש התחתון של התנור

לאפות בתנור חם 150 מעלות 

אפייה כשעה אחת

לקרר 

להכין ציפוי קצפת לא חייבים אבל זה טעים

לקרם קישוט

לשים במיקסר 1 מכל שמנת להקצפה 250 גרם

1 כף סוכר

1 כף אבקת אינסטנט פודינג וניל להקציף

לקצפת יציבה

לשים בשק זילוף ולקשט בזילוף שושנים

לקשט עם תותים ואוכמניות

לשים במקרר  את העוגה מכוסה היטב

לפחות לילה אחד לפני ההגשה

To make the cream cheese

Put in a strainer inside a pot

5 cups sour cream 27% fat percentage 1 kilo

Cover and refrigerate overnight

The next day, discard the cheese liquid

to the bottom of the cake

melt

120 grams of butter

add

250 grams of small biscuit crumbs

2 tablespoons of sugar

1 teaspoon vanilla extract

to stir

Take a 24-26 cm baking dish

Brush the inside with butter

Put the cookies in the base and line the side a little

the pattern

Bake in a hot oven at 160 degrees for about 7 minutes

for the berries

put in a bowl

15 fresh or frozen strawberries thawed

Half a cup of fresh or frozen blueberries, thawed

1 tablespoon of white sugar

Mash with a fork

Add 2 tablespoons of raspberry jam and mix

Now we will make the cake

Put the strained sour cream in a bowl

It turns out about 800 grams of cream

1 teaspoon vanilla extract

1 plastic cup white sugar 150 grams

Three-quarters of a plastic cup cream for whipping cream 140 grams

A quarter of a teaspoon of salt - mix and add -

4 large XL eggs

1 tablespoon white flour

Mix until the cake is smooth

Fasten foil to the bottom of the mold

Take half the amount of cheese to add

For mixed berries add-

1 tablespoon instant vanilla pudding powder

Add a drop of red color

and mix

Pour about half a cup of the white cake into the mold and put it on top

Pour half a cup of the fruit cake

This is how to pour the cakes one on top of the other

Finally shake the cake a little

Put a pan with about 1 cup of tap water in the bottom of the oven

Place the cake on a rack in the bottom third of the oven

Bake in a hot oven at 150 degrees

Bake for about one hour

cool

You don't have to make whipped cream, but it's delicious

For decoration cream

Put 1 of each 250 grams of whipping cream in a mixer

1 tablespoon of sugar

1 tablespoon instant vanilla pudding powder for whipping

for a stable whipped cream

Put in a sprinkling bag and decorate with a sprinkling of roses

Garnish with strawberries and blueberries

Put the cake in the refrigerator, well covered

At least one night before serving




 

תגובות