English recipe listed below
העוגה מתאימה לתבנית אחת בקוטר 24 ס"מ
או שתי תבניות בקוטר 18 ס"מ כל אחת
החומרים לבצק
לשים בקערה
250 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
רבע כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
1 כפית אבקת אפייה
1 כוס פלסטיק סוכר לבן 150 גרם
3.3/4 כוסות קמח לבן מנופה 370 גרם
לערבב עם הידיים עד שמתקבלים פירורי בצק
חצי מכמות הפירורים להוציא לצלחת ולהשאיר בצד
אם מכינים בתבנית בקוטר 24 ס"מ
אז לשים בתחתית את חצי כמות הפירורים ולהדק
לשכבה אחידה
אם אתם מכינים בשתי תבניות 18 ס"מ
אז לחלק את חצי כמות הפירורים לשתי התבניות
ולהדק לשכבה אחידה
לאפות בתנור חם 160 מעלות כ-10 דקות עד הזהבה
ולקרר מעט
למרוח את דופן התבניות במעט חמאה
לתערובת הגבינה
לשים בקערה
1 גביע גבינה לבנה או גבינת שמנת 250 גרם
4 גביעי שמנת חמוצה באחוזים גבוהים
סך הכל 800 גרם
1 כפית תמצית וניל
1 כוס פלסטיק סוכר לבן 150 גרם
4 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
לערבב ולהוסיף
4 ביצים
ולערבב
אם הכנתם בתבנית 24 ס"מ אז לשפוך את הגבינה על
הבצק האפוי
ולפזר מעל את פירורי הבצק שהשארנו בצד
אם אתם מכינים בשתי תבניות 18 ס"מ
אז לחלק את הגבינה לשתי התבניות
ולפזר על כל עוגה כחצי מכמות מבצק הפירורים
שהשארנו בצד
לאפות בתנור חם 150-160 מעלות
כ-50-60 דקות
לקרר כשעה בחוץ
לכסות את העוגה ולשים במקרר לקירור
The cake fits one mold with a diameter of 24 cm
or two molds with a diameter of 18 cm each
The ingredients for the dough
put in a bowl
250 grams of cold butter cut into cubes
A quarter of a teaspoon of salt
1 teaspoon vanilla extract
1 teaspoon baking powder
1 plastic cup white sugar 150 grams
3.3/4 cups sifted white flour 370 grams
Mix with your hands until you get dough crumbs
Remove half of the crumbs to a plate and leave aside
If prepared in a 24 cm diameter pan
So put half the amount of crumbs at the bottom and fasten
for a uniform layer
If you prepare in two 18 cm molds
Then divide half the amount of crumbs into the two molds
and fasten to a uniform layer
Bake in a hot oven at 160 degrees for about 10 minutes until golden
and cool slightly
Spread the sides of the molds with a little butter
to the cheese mixture
put in a bowl
1 cup of white cheese or cream cheese 250 grams
4 cups high percentage sour cream
A total of 800 grams
1 teaspoon vanilla extract
1 plastic cup white sugar 150 grams
4 tablespoons of instant vanilla pudding powder
mix and add
4 eggs
and mix
If you made it in a 24 cm pan, then pour the cheese on top
The baked dough
and sprinkle over the dough crumbs that we left aside
If you prepare in two 18 cm molds
Then divide the cheese into the two molds
and sprinkle about half of the crumb dough on each cake
that we left aside
Bake in a hot oven 150-160 degrees
About 50-60 minutes
Cool for about an hour outside
Cover the cake and put in the fridge to cool
תגובות
הוסף רשומת תגובה