עוגת גבינה פירורים משגעת אפויהAmazing baked crumb cheesecake

 




English recipe listed below


העוגה מתאימה לתבנית אחת בקוטר 24 ס"מ

או שתי תבניות בקוטר 18 ס"מ כל אחת

החומרים לבצק

לשים בקערה

250 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

רבע כפית מלח

1 כפית תמצית וניל

1 כפית אבקת אפייה

1 כוס פלסטיק סוכר לבן  150 גרם

3.3/4 כוסות קמח לבן מנופה  370 גרם

לערבב עם הידיים עד שמתקבלים פירורי בצק

חצי מכמות הפירורים להוציא לצלחת ולהשאיר בצד

אם מכינים בתבנית בקוטר 24 ס"מ

אז לשים בתחתית את חצי כמות הפירורים ולהדק

לשכבה אחידה

אם אתם מכינים בשתי תבניות 18 ס"מ

אז לחלק את חצי כמות הפירורים לשתי התבניות

ולהדק לשכבה אחידה

לאפות בתנור חם 160 מעלות כ-10 דקות עד הזהבה

ולקרר מעט

למרוח את דופן התבניות במעט חמאה

לתערובת הגבינה

לשים בקערה

1 גביע גבינה לבנה או גבינת שמנת  250 גרם

4 גביעי שמנת חמוצה באחוזים גבוהים

סך הכל 800 גרם 

1 כפית תמצית וניל

1 כוס פלסטיק סוכר לבן 150 גרם

4 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל

לערבב ולהוסיף

4 ביצים

ולערבב

אם הכנתם בתבנית 24 ס"מ אז לשפוך את הגבינה על 

הבצק האפוי

ולפזר מעל את פירורי הבצק שהשארנו בצד

אם אתם מכינים בשתי תבניות 18 ס"מ 

אז לחלק את הגבינה לשתי התבניות

ולפזר על כל עוגה כחצי מכמות מבצק הפירורים

שהשארנו בצד

לאפות בתנור חם 150-160 מעלות

כ-50-60 דקות

לקרר כשעה בחוץ

לכסות את העוגה ולשים במקרר לקירור

The cake fits one mold with a diameter of 24 cm

or two molds with a diameter of 18 cm each

The ingredients for the dough

put in a bowl

250 grams of cold butter cut into cubes

A quarter of a teaspoon of salt

1 teaspoon vanilla extract

1 teaspoon baking powder

1 plastic cup white sugar 150 grams

3.3/4 cups sifted white flour 370 grams

Mix with your hands until you get dough crumbs

Remove half of the crumbs to a plate and leave aside

If prepared in a 24 cm diameter pan

So put half the amount of crumbs at the bottom and fasten

for a uniform layer

If you prepare in two 18 cm molds

Then divide half the amount of crumbs into the two molds

and fasten to a uniform layer

Bake in a hot oven at 160 degrees for about 10 minutes until golden

and cool slightly

Spread the sides of the molds with a little butter

to the cheese mixture

put in a bowl

1 cup of white cheese or cream cheese 250 grams

4 cups high percentage sour cream

A total of 800 grams

1 teaspoon vanilla extract

1 plastic cup white sugar 150 grams

4 tablespoons of instant vanilla pudding powder

mix and add

4 eggs

and mix

If you made it in a 24 cm pan, then pour the cheese on top

The baked dough

and sprinkle over the dough crumbs that we left aside

If you prepare in two 18 cm molds

Then divide the cheese into the two molds

and sprinkle about half of the crumb dough on each cake

that we left aside

Bake in a hot oven 150-160 degrees

About 50-60 minutes

Cool for about an hour outside

Cover the cake and put in the fridge to cool



תגובות