כשר לפסח מצה בריי עם מלית פלפלים וצהובהFor Passover matzah brai with pepper and cheese filling

 










Recipe listed in English below




החומרים

פלפל אדום אחד לחתוך לקוביות קטנות 

וחלק מהלפלל לחתוך לרצועות לקישוט

עגביינה לחתוך לחצאי פרוסות


לשים בקערה

4 ביצים

רבע כפית פלפל

מעט פלפל שחור

3 כפות חלב

30 גרם גבינה צהובה מגורדת או מוצרלה

לערבב

להוסיף

5 מצות מפוררותלחתיכות קטנות שהרטבנו

 במהירות מתחת למי ברז

לערבב

לשים מחבת בגז לשים על המחבת נייר אפייה

לשים 2 כפות שמן זית

לשים במחבת חצי מכמות המצות וליישר

לפזר 30 גרם גבינה צהובה או מוצרלה

לפזר על הגבינה את קוביות הפלפלים 

וחצי מכמות חצאי העגבניות

לפזר מעל הירקות מעט גבינה מוצרלה או 

גבינה צהובה מגורדת

לשים מעל את שאר המצות והביצים וליישר

לפזר מלמעלה עוד מעט גבימה צהובה או מוצרלה מגורדת

לסדר מעל הגבינה את רצועות הפלפלים ואת חצאי

העגבניותלבשל על אש קטנה כחמש דקות עד שהבסיס זהוב

לשים מעל נייר אפייה ועליו צלחת

להפוך  בזהירו מחוץ לגז הבישול לצלחת 

ולהחליק בחזרה למחבת

לבשל שוב כארבע דקות על אש קטנה

ולהגיש עם סלט ירקות

the materials

Cut one red pepper into small cubes

and cut some of the roll into strips for decoration

Cut a tomato into half slices

put in a bowl

4 eggs

A quarter of a teaspoon of pepper

A little black pepper

3 tablespoons of milk

30 grams of grated yellow cheese or mozzarella

to stir

add

5 matzos crumbled into small pieces that we moistened

quickly under tap water

to stir

Put a pan on gas and put baking paper on the pan

Put 2 tablespoons of olive oil

Put half the amount of matzah in the pan and flatten

Sprinkle 30 grams of yellow cheese or mozzarella

Sprinkle the diced peppers on the cheese

and half of the amount of tomato halves

Sprinkle some mozzarella cheese over the vegetables or

Grated yellow cheese

Put the rest of the matzah and eggs on top and straighten

Sprinkle a little more yellow cheese or grated mozzarella on top

Arrange the pepper strips and halves on top of the cheese

Cook the tomatoes over low heat for about five minutes until the base is golden

Put baking paper on top and a plate on it

Turn it carefully off the cooking gas into a plate

and slide back into the pan

Cook again for about four minutes on low heat

and serve with a vegetable salad




תגובות