כשר לפסח לביבות מצה במוואלוס עם תרדKosher for Passover matzah and spinach fritters

 Kosher for Passover matzah and spinach fritters









Recipe listed in English below





החומרים

לשים בקערה 1 חבילת מצות 15 יחידות

לפורר לתוך הקערה לחתיכות קטנות

להוסיף 2 כוסות חלב ולערבב 

לשים בצד למנוחה של כ-10 דקות

עד שהמצות יותר רכות אם חסר עוד חלב להוסיף עוד

ולערבב

להוסיף 200 גרם תרד טרי קצוץ אם רוצים יותר

 תוסיפו יותר תרד 

ניתן להוסיף תרד קפוא מופשר תסחטו ותקצצו ותוסיפו

להוסיף

1 כפית שטוחה מלח

מעט פלפל שחור

2 כפות שמן זית

150 גבינה צהובה מגורדת או מוצרלה או גאודה

לערבב ולהוסיף

5-6  ביצים לפי הצורך לערבב עד שמתקבלת

תערובת דביקה שנוחה ליצור לביבות


לחמם מחבת

לשים שמן קנולה או שמן אגוזים בגובה של כ-3 מ"מ

לקחת בידיים מעט רטובות מהבלילה 

גודל של אפרסק בינוני 

ליצור לביבות 

לטגן מכל צד כ-3 דקות

להוציא לצלחת עם נייר מגבת סופג


the materials


Put 1 package of 15 matzahs ​​in a bowl

Crumble into the bowl into small pieces

Add 2 cups of milk and mix

Set aside to rest for about 10 minutes

Until the matzahs ​​are softer, if there is not enough milk, add more

and mix

Add 200 grams of chopped fresh spinach if you want more

Add more spinach

You can add thawed frozen spinach, squeeze and chop and add

add

1 flat teaspoon salt

A little black pepper

2 tablespoons of olive oil

150 grated yellow cheese or mozzarella or Gouda

mix and add

5-6 eggs as needed, mix until you get it

A sticky mixture that is convenient to make fritters

Heat a pan

Put canola oil or nut oil at a height of about 3 mm

Take with slightly wet hands from the batter

Size of a medium peach

make fritters

Fry on each side for about 3 minutes

Remove to a plate with an absorbent paper towel



תגובות