מצה עם קרמל מלוח ושוקולד

 








Recipe listed in English below




לשים בסיר

100 גרם חמאה

3/4 כוס פלסטיק 100 גרם סוכר חום דמררה

1 כפית תמצית וניל

רבע כפית מלח

לערבב באש בחום בינוני עד שהכל מומס

 כל הזמן לערבב שלא ישרף

לרחת תבנית תנור לשים נייר אפייה

לשים 4 מצות

למרוח עליהם קרמל

לפזר עליהם כ-50 גרם אגוזים שבורים

לאפות בתנור חם 160 מעלות

כ-7 דקות

להוציא מהתנור ישר לפזר 

100 גרם שוקולד מריר שבור

2 כפות שוקולד צ'יפס

לפזר מעט מלח

להחזיר לתנור ל-160 מעלות לדקה וחצי

להוציא מהתנור לקרר בחוץ

ולבצוע לחתיכות לשים בצנצנת סגורה


                                                                 put in a pot

100 grams of butter

3/4 plastic cup 100 grams brown demerara sugar

1 teaspoon vanilla extract

A quarter of a teaspoon of salt

Stir over medium heat until everything is dissolved

Stir all the time so it doesn't burn

Grease an oven tray and put baking paper

Put 4 matzahs

Spread caramel on them

Sprinkle about 50 grams of broken nuts on them

Bake in a hot oven at 160 degrees

About 7 minutes

Take out of the oven straight away and spread

100 grams of broken dark chocolate

2 tablespoons of chocolate chips

sprinkle a little salt

Return to the oven at 160 degrees for a minute and a half

Remove from the oven to cool outside

and cut into pieces and put in a closed jar            

תגובות