גלילות מצה עם פירה תפוחי אדמה ובצל מטוגן

 










Recipe listed in English below



החומרים

צריך כ-4 תפוחי אדמה גדולים מבושלים ומקולפים

2 בצלים גדולים לחתוך לקוביות


לשים במחבת 

2 כפות שמן זית ולטגן את הבצל

עד שהבצל זהוב

להוריד מהאש

להוסיף את תפוחי האדמה המבושלים ולמעוך לפירה

להוסיף:

כחצי כפית מלח ומעט פלפל שחור ולערבב


לקחת כחבילה מצות בערך 10 מצות או לפי הצורך

להרטיב תחת מי ברז היטב

לשים בנייר אפייה רטוב או מגבת רטובה סחוטה

לעטוף את המצות בנייר או המגבת

ולחכות כעשר דקות או לפי הצורך

עד שהמצות גמישות וניתנות לגלגול

ולאחר מכן לחלק כל מצה לחצי


בצלחת

 להכין ביצה שבורה

להוסיף 2 כפות מי ברז

רבע כפית מלח

מעט פלפל שחור ולערבב


לקחת חצי מצה לשים בקצה כף גדושה מלית פירה

ולגלגל לרולדה כך להכין את כל הרולדות

לקחת מחבת 

לשים 2 כפות שמן קנולה או שמן אגוזים

על חום בינוני

לגלגל את רולדות המצות בביצה

לשים בשמן בזהירות

ולטגן כשתי דקות מכל צד עד הזהבה


materials

You need about 4 large boiled and peeled potatoes

2 large onions cut into cubes

put in a pan

2 tablespoons of olive oil and fry the onion

until the onion is golden

take off the heat

Add the boiled potatoes and mash

add:

About half a teaspoon of salt and a little black pepper and mix

Take about 10 matzos as a package or as needed

Moisten well under tap water

Put in wet baking paper or a wring wet towel

Wrap the matzah in paper or the towel

and wait about ten minutes or as needed

until the matzahs ​​are flexible and rollable

and then divide each matzah in half

on a plate

make a broken egg

Add 2 tablespoons of tap water

A quarter of a teaspoon of salt

A little black pepper and mix

Take half a matzah and put a heaping spoonful of mashed potato filling on the end

and roll into a roulade to prepare all the roulades

take a pan

Put 2 tablespoons of canola oil or nut oil

on medium heat

Roll the matzah rolls in egg

Put in the oil carefully

and fry for about two minutes on each side until golden


תגובות