כדורי שוקולד מעלפים

 









The materials in English are listed below



החומרים

הכל מדוד בגרמים או בכוס פלסטיק חד פעמית

לשתייה קרה כוס אחת כזו שווה=ל-3/4 כוס מדידה אוניברסלית


לשים בסיר קטן


1 מיכל שמנת חלבית להקצפה 250 גרם

 או שמנת צמחית פרווה

1 כוס חלב 170 גרם לפרווה -או חלב קוקוס או שמנת צמחית או חלב סויה


200 גרם שוקולד שבור מריר

2-3 כפות סוכר

2 כפות קקאו

100 גרם חמאה או לפרווה 100 גרם מרגרינה

מעט תמצית וניל

לבשל על בחום על האש לערבב כל הזמן

עד שהכל מומס לא צריך להרתיח

להוסיף

1 כף גדושה נוטלה או שוקולד השחר

לערבב ולקרר חמש דקות


לשבור לחתיכות קטנות 350 גרם עוגיות 

לשים את העוגיות בקערה 

לשפוך עליהם את השוקולד המבושל בהדרגה

יכול להיות שלא תצטרכו את כל כמות השוקולד

מערבבים עד שיש עיסה דביקה


אם נשאר שוקולד ניתן לקשט בזה עוגה

לשים את הביסקוויטים במקרר למשך כשעה

עד שהעיסה מתקשה

לאחר מכן לקחת מהעוגיות כמות בגודל של משמש

לגלגל לכדורים 

לשים במקרר

להכין שוקולד לטבילה

לשים בכוס 200 גרם שוקולד מריר

להמיס בבאן מארי או במיקרוגל

להוסיף 2 כפות שמן קנולה או שמן חמניות

לערבב

לקחת שיפוד לשפד את  כדור השוקולד

לטבול בשוקולד המומס

לנער את הכדור שעודפי השוקולד ירדו

לאחר מכן להוריד את הכדור לנייר אפיה לשחרר

 מהשיפוד ולפזר סוכריות צבעוניות


                                      the materials

Everything is measured in grams or in a disposable plastic cup

For a cold drink, one such cup is equal to 3/4 of a universal measuring cup

put in a small pot

1 container of whipped cream 250 grams

or vegetable cream fur

1 cup of milk 170 grams per coat - either coconut milk or vegetable cream or soy milk

200 grams of broken bitter chocolate

2-3 tablespoons of sugar

2 tablespoons of cocoa

100 grams of butter or for the fur 100 grams of margarine

A little vanilla extract

Cook over heat on the fire, stirring all the time

Do not boil until everything is dissolved

add

1 heaping spoonful of Nutella or dawn chocolate

Mix and cool for five minutes

Break into small pieces 350 grams of cookies

Put the cookies in a bowl

Pour the boiled chocolate over them gradually

You may not need all the chocolate

Mix until there is a sticky paste

If there is chocolate left, you can decorate a cake with it

Put the biscuits in the fridge for about an hour

until the pulp hardens

Then take an amount the size of an apricot from the cookies

roll into balls

put in the fridge

Make chocolate for dipping

Put 200 grams of dark chocolate in a glass

Melt in a bain marie or microwave

Add 2 tablespoons of canola oil or sunflower oil

to stir

Take a skewer to skewer the chocolate ball

Dip in the melted chocolate

Shake the ball so that the excess chocolate falls off

Then drop the ball onto a baking sheet to release

from the skewer with a fork or another skewer

Scatter colorful candies                                    

תגובות