דג סלמון בבצק חגיגי וטעים לכל המשפחה

 










החומרים

פילה דג סלמון עם העור במשקל של 650 גרם

לפזר עליו מעט מלח ומעט פלפל שחור

לחמם מחבת על חום גבוה

לשים בתוך המחבת נייר אפייה

על נייר האפייה לשים 

כף שמן זית

להניח את הדג במחבת על נייר האפייה

כשהעור כלפי מטה

לטגן כשתי דקות

להפוך בזהירות לצד השני ולטגן כדקה

להוציא את הדג בזהירות מהמחבת ולקרר


למלית

לשים בקערה

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

50 גרם אגוזי מלך קצוצים

4 כפות פירורי לחם

חצי כפית שטוחה מלח

מעט פלפל שחור

1 כף שמן זית

לערבב

לשים נייר אפייה על תבנית גדולה

להניח על התבנית בצק עלים בגודל יותר גדול

מהדג  בערך. 45 ס"מ x 35 ס" מ

לפזר באמצע חצי מכמות הפירורים

להניח את הדג הקרלפזר על הדג מעט מלח. ומעט פלפל שחור

למרוח על הדג 2 כפיות פסטו מי שחר אוהב פסטו

שימרח 2 כפיות מיונז

לפזר מעל את פירורי הלחם לא חייבים לשים את כל כמות הפירורים

לזלף מעל מעט שמן זית


למרוח את שולי הבצק בביצה מעורבבת 

עם מעט מלח

לכסות מעל שוב בבצק עלים שיותר גדול

מעט מהבצק בתחתית להדק את השוליים

לקחת מזלג ולהדק את השוליים כך זה יוצא גם עם צורה חמודה

למרוח את כל הבצק עם ביצה

לחורר את הבצק עם המזלג בכמה מקומות

לקשט מעל עם ענפי פטרוזיליה ושמיר

לפזר מעט עגבניות שרי ואגוזי מלך

לאפות בתנור חם 200 מעלות כ-20 דקות

the materials

Salmon fillet with the skin weighing 650 grams

Sprinkle a little salt and a little black pepper on it

Heat a pan on high heat

Put baking paper in the pan

Put on the baking paper

A tablespoon of olive oil

Place the fish in the pan on the baking paper

with the skin down

Fry for about two minutes

Carefully turn to the other side and fry for about a minute

Carefully remove the fish from the pan and cool

for stuffing

put in a bowl

3 tablespoons chopped parsley

50 grams of chopped walnuts

4 tablespoons of bread crumbs

Half a flat teaspoon of salt

A little black pepper

1 tablespoon olive oil

to stir

Put baking paper on a large tray

Place a larger puff pastry on the pan

From the fish approx.  45 cm x 35 cm

Spread half of the crumbs in the middle

Place the Karlefzer fish on the fish with a little salt.  and a little black pepper

Spread 2 teaspoons of pesto on the fish. Me Shachar loves pesto

Spread 2 teaspoons of mayonnaise

Sprinkle the bread crumbs on top, you don't have to put the whole amount of crumbs

Drizzle over a little olive oil

Brush the edges of the dough with beaten egg

with a little salt

Cover the top again with a larger puff pastry

A little of the dough at the bottom to fasten the edges

Take a fork and tighten the edges so it also comes out with a cute shape

Brush all the dough with egg

Pierce the dough with a fork in several places

Decorate on top with sprigs of parsley and dill

Sprinkle some cherry tomatoes and walnuts

Bake in a hot oven at 200 degrees for about 20 minutes



תגובות