עוגת תותים ג'לי קצפת משגעת🍰Strawberry cream cake and jelly


 




English recipe listed below


להפריד 5 🥚 ביצים

לחלבונים וחלמונים


לשים את החלבונים בקערת הקצפה

במקצף חשמלי או במיקסר

להוסיף

1 כפית תמצית וניל

רבע כפית מלח

להתחיל להקציף כחצי דקה

ולהוסיף בהדרגה את הסוכר

1 כוס פלסטיק סוכר לבן 150 גרם

להקציף עד שהחלבונים יציבים

כשתי דקות הקצפה

להוסיף את החלמונים ולהקציף עוד

2 דקות

להוסיף בזירזוף שלושת רבעי כוס פלסטיק

שמן קנולה 80-90 גרם ולהקציף כשתי דקות

להוסיף 3 כפיות שמנת חמוצה לערבב מעט

במקום שמנת חמוצה ניתן להוסיף מעדן סויה וניל

להוסיף 1 כפית אבקת אפיה 

ולהוסיף קמח לבן מנופה 130 גרם זה 

יוצא כוס אחת פלסטיק מלאה עם גבעה

לערבב בעטיפה 

לשפוך לרינג או תבנית עם תחתית 24 או 32 ס"מ

ליישר לאפות בתנור חם 160 מעלות כ-35-40 דקות לפי הצורך

ולאחר מכן לקרר

לקרם וניל

לשים בקערת הקצפה

1 קופסה אבקת אינסטנט פודינג וניל 80 גרם

3.5 כפות סוכר לבן

2 מיכלים שמנת להקצפה 500 גרם או שמנת לא חלבית

להקציף לקצפת יציבה

ולהוסיף

1 מיכל שמנת חמוצה 200 גרם או לפרווה 

מעדן סויה וניל

לערבב מעט

לסירופ להרטבת העוגה

לשים בקערה

שליש כוס פלסטיק סוכר לבן 60 גרן

300 גרם מי ברז 2 כוסות פלסטיק

1 כפית תמצית וניל 

להוסיף 3 כפות ברנדי או 🥃 ויסקי לערבב

עד שהסוכר נמס

אופן ההכנה

לשחרר את העוגה מתבנית ההכנה

לשים את העוגה על צלחת הגשה

לשים בחזרה את הריה

עם שיפוד לעשות חורים בכל העוגה

להרטיב אותה עם הסירופ

למרוח את הקרם עד דופן התבנית וליישר

לשים מעל פרוסות 🍓 תותים חתוכים בערך 350

עד 400 גרם

לשים במקרר לרבע שעה

להוציא מהמקרר ולהכין ג'לי

לשים בקערה 1 קופסה ג' לי 🍓 תות 80 גרם

להוסיף מים רותחים לפי מה שכתוב על 

האריזה

בערך 400 גרם יוצא ככוס וחצי פלסטיק

לערבב היטב

להבריש עם מברשת את הג'לי על התותים

ולאחר הברשה ראשונה

ניתן לשפוך את שאר הג' לי על התותים

לשים במקרר בערך 3 שעות לפני ההגשה


Separate 5 🥚 eggs

for proteins and yolks

Put the egg whites in the whipping bowl

In an electric whisk or mixer

add

1 teaspoon vanilla extract

A quarter of a teaspoon of salt

Start whipping for about half a minute

and gradually add the sugar

1 plastic cup white sugar 150 grams

Beat until the egg whites are firm

About two minutes of whipping

Add the egg yolks and beat more

2 minutes

Add three quarters of a plastic cup in a stream

Canola oil 80-90 grams and whip for about two minutes

Add 3 teaspoons of sour cream and mix a little

Instead of sour cream, you can add vanilla soy delicacy

Add 1 teaspoon of baking powder


and add sifted white flour to this 130 grams

One full plastic cup with a hill comes out

mix in a wrapper

Pour into a ring or mold with a 24 or 32 cm bottom

Straighten and bake in a hot oven at 160 degrees for about 35-40 minutes as needed

and then cool

for vanilla cream

put in the whipping bowl

1 box of instant vanilla pudding powder 80 grams

3.5 tablespoons of white sugar

2 containers of whipping cream 500 grams or non-dairy cream

Whip until stiff

and add

1 container of sour cream 200 grams or per fur

Vanilla soy delicacy

mix a little

for the syrup to moisten the cake

put in a bowl

A third of a plastic cup of white sugar 60 grains

300 grams of tap water 2 plastic cups

1 teaspoon vanilla extract

Add 3 spoons of brandy or 🥃 whiskey and mix

until the sugar melts

Preparation

Release the cake from the preparation pan

Put the cake on a serving plate

put back the ria

With a skewer make holes all over the cake

Moisten it with the syrup

Spread the cream up to the side of the mold and level

Put sliced ​​🍓 strawberries on top, about 350

up to 400 grams

Put in the fridge for fifteen minutes

Take out of the fridge and make jelly

Put in a bowl 1 box of strawberry jelly 🍓 80 grams

Add boiling water according to what is written on

the packaging

About 400 grams comes out as a plastic cup and a half

mix well

Brush the jelly on the strawberries with a brush

and after the first brushing

You can pour the rest of the jelly on the strawberries

Put in the fridge for about 3 hours before serving


תגובות