קובנות משגעות רכות כמו ענן











החומרים

לשים בקערה אפשר ללוש בידיים או במיקסר

1 קילו קמח לבן

שלוש עד ארבעה כפיות סוכר לבן

2 כפיות שטוחות מלח

2 כפות שטוחות שמרים יבשים

3.5 כפות שמן קנולה

להתחיל ללוש ולהוסיף מים חמימים

לפי הצורך

הוספתי 3 כוסות מים  700 גרם 

מדוד בכוס קרטון

 לשתייה חמה כוס אחת כזו שווה לכוס אחת

מדידה בינלאומית

ללוש לבצק מעט דביק

ללוש כשלוש ארבע דקות

לשים מעל מעט שמן קנולה לכסות עם

ניילון נצמד

ולהתפיח את הבצק עד שהוא מכפיל את נפחו

להכין 200 גרם חמאה רכה או מרגרינה רכה 

שנתנת למריחה ניתן להמיס מעט במיקרוגל

להמיס  או על הגז בחום

לאחר שהבצק תפח

לחתוך לחלקים בגודל של תפוז להניח על השולחן

או השיש

לקחת קצת חמאה או מרגרינה למרוח על השולחן ומעט על הבצק

למתוח את הבצק על השולחן בעזרת האצבעות

עד שמתקבל בצק דק בערך קוטר של 45 ס"מ

למרוח על הבצק מעט חמאה או מרגרינה

לקפל את הבצק לשלוש קצת למרוח בחמאה

או במרגרינה למתוח מעט ולהרחיב את הבצק

ולגלגל לשבלול

להניח את השבלול בתבנית אפייה אינגליש קייק גדולה עם נייר אפייה

להניח 3 שבלולי בצק אחד ליד השני

למרוח מעל בחמאה או במרגרינה

לפזר מעט שומשום ולהתפיח את הקובנות

עד שהם מכפילות את נפחם

לאפות בתנור חם 180 מעלות כ-25 דקות

עד שהבצק

 זהוב ובפנים אפוי

תגישו עם ביצים קשות סלטים חמוצים

סלט מטבוחה טחינה עגבניות מגורדות

the materials

Put in a bowl, you can knead with your hands or in a mixer

1 kilo of white flour

Three to four teaspoons of white sugar

2 flat teaspoons of salt

2 flat spoons of dry yeast

3.5 tablespoons of canola oil

Start kneading and add warm water

As needed

I added 3 cups of water, 700 grams

Measured in a cardboard cup

For a hot drink, one such cup is equal to one cup

international measurement

Knead into a slightly sticky dough

Knead for about three to four minutes

Put a little canola oil on top and cover with

Plastic wrap

and let the dough rise until it doubles in volume

Prepare 200 grams of soft butter or soft margarine

that you gave for spreading can be melted a little in the microwave

melt or on the gas in heat

After the dough has risen

Cut into pieces the size of an orange and place on the table

or the marble

Take some butter or margarine and spread it on the table and a little on the dough

Stretch the dough on the table with your fingers

until a thin dough with a diameter of about 45 cm is obtained

Spread a little butter or margarine on the dough

Fold the dough into three and spread a little with butter

or with margarine to stretch a little and expand the dough

and roll into a snail

Place the snail in a large English cake baking pan with baking paper

Place 3 dough balls next to each other

Spread on top with butter or margarine

Sprinkle a little sesame and puff up the cookies

until they double their volume

Bake in a hot oven at 180 degrees for about 25 minutes

until the doughG

 

olden and baked 

Golden and baked inside

Serve with hard-boiled eggs and pickled salads

Matuba salad grated tomato tahini



תגובות