אורז בסמטי חגיגי עם פירות יבשים






החומרים

על כל כוס אחת של אורז שמים כוס וחצי מי ברז

לקחתי 5 כוסות אורז בסמטי אפשר גם לקחת

אורז פרסי ניקיתי שטפתי וסיננתי

לחמם בסיר

2-3 כפות שמן זית

לשים את האורז ולערבב כל הזמן כשתי דקות

להוסיף שבע וחצי כוסות מי ברז

להוסיף 2 כפיות שטוחות מלח או לפי טעמכם

להוסיף חצי כפית שטוחה כורכום

 להוסיף 3 🍃 עלי דפנה

לערבב ולהביא את האורז לידי רתיחה

להנמיך את האש לקטנה

ולבשל עם מכסה סגור כ-20 דקות

לפיצוחים ופרות יבשים

לשים מחבת על הגז

לשים 2 כפות שמן זית

3 כפות גרעיני 🌻 חמניות

2 כפות צנוברים

3 כפות שבבי שקדים

3 כפות אגוזי מלך

2 כפות אגוזי פקאן

לערבב כל הזמן עד הזהבה

להוסיף

2 כפות חמוציות יבשות

3 כפות צימוקים

לערבב כדקה ולהוריד מהגז

לשים הרימת אורז

ולפזר מסביב ומעל האורז את הפיצוחים

the materials

For every one cup of rice, put a cup and a half of tap water

I took 5 cups of basmati rice, you can also take it

Persian rice I cleaned, washed and filtered

Heat in a pot

2-3 tablespoons of olive oil

Put the rice and stir constantly for about two minutes

Add seven and a half cups of tap water

Add 2 flat teaspoons of salt or according to your taste

Add half a teaspoon of turmeric

 Add 3 🍃 bay leaves

Mix and bring the rice to a boil

reduce the heat to low

and cook with the lid closed for about 20 minutes

For crackers and dried fruits

Put a pan on the gas

Put 2 tablespoons of olive oil

3 tablespoons 🌻 sunflower seeds

2 tablespoons of pine nuts

3 tablespoons of almond chips

3 tablespoons walnuts

2 tablespoons of pecans

Stir constantly until golden

add

2 tablespoons dried cranberries

3 tablespoons of raisins

Mix for about a minute and take off the gas

Put rice lifting

and scatter the crackers around and over the rice




תגובות