סלט חומוס עם פטריות ובצל כמו במסעדות

 







English recipe listed below



החומרים

4 בצלים גדולים לחתוך לפרוסות דקות וקצרות

200 גרם פטריות שמפיניון טריות חתוכות לפרוסות

או יותר פטריות

אופן ההכנה:

לשים מחבת בגז

לשים 2 כפות שמן זית

לטגן את הבצל עד הזהבה

לאחר הזהבה להוסיף את הפטריות 

חצי כפית שטוחה מלח מעט פלפל שחור

ולטגן כארבע דקות

לממרח החומוס

לשים בקערה 300 גרם גרגירי חומוס מבושלים 

ניתן להשאיר בצד 1 כף מהחומוס לקישוט המנה

למעוך את החומוס בעזרת מועך תפוחי אדמה

להוסיף 4 כפות טחינה גולמית

רבע כפית מלח

1-2 כפות שמן זית

להוסיף כ-11-12 כפות מים קרים להוסיף

 בהדרגה לפי הצורך

עד שמתקבל ממרח חומוס במרקם ובסמיכות 

כמו שאתם אוהבים

אופן ההגשה

לשים ממרח חומוס בצלחת גדולה

לשים ממרח טחינה עם רוצים

לזלף מעל שמן זית בנדיבות

לפזר מעט פפריקה מתוקה

לשים באמצע מלית פטריות ובצל

לפזר את גרגירי החומוס המבושלים ניתן לפזר

 מעט צנוברים

ולפזר מעל פטרוזיליה קצוצה

the materials

4 large onions cut into thin and short slices

200 grams of fresh champignon mushrooms cut into slices

or more mushrooms

Preparation:

Put a pan on the gas

Put 2 tablespoons of olive oil

Fry the onion until golden

After golden, add the mushrooms

Half a flat teaspoon of salt and a little black pepper

and fry for about four minutes

For the hummus spread

Put 300 grams of cooked chickpeas in a bowl

You can leave aside 1 tablespoon of the hummus to decorate the dish

Mash the chickpeas with a potato masher

Add 4 tablespoons of raw tahini

A quarter of a teaspoon of salt

1-2 tablespoons of olive oil

Add about 11-12 tablespoons of cold water

 Gradually as needed

Until you get a hummus spread in texture and thickness

as you like
Method of submission

Put hummus spread in a large plate

Put tahini spread with desired

Drizzle over olive oil generously

Sprinkle some sweet paprika

Put mushroom and onion stuffing in the middle

Spread the cooked chickpeas can be spread

 A few pine nuts

and sprinkle over chopped parsley



תגובות