English recipe listed below
החומרי לקרם שמנת
לשים במסננת 1 גביע שמנת חמוצה 27%
אחוז שומן לכסות ולהשאיר במקרר כל הלילה
במקום שמנת חמוצה ניתן להשתמש בגבינת
שמנת או גבינת מסקרפונה ואותם אין צורך לסנן
לשים במיקסר
2 גביעי שמנת לקצפת 500 גרם
1אבקת אינסטנט פודינג וניל
2-3 כפות סוכר לבן
להקציף לקצפת יציבה
להוסיף
את השמנת החמוצה או גבינהת השמנת
ולערבב כדקה
לשים בשקית זילוף עם צינטר בצורת כוכב
לשמור בינתיים במקרר
לקערות בצק הקרמשניט
לקחת בצק עלים מרודד
לחתוך לריבועים 5×5 ס"מ
לרחת תבניות אלומיניום למאפינ'ס להפוך אותם
לצד השני כך שהחלק התחתון למעלה
לשים על כל תבנית מעל את הבצק ולמתוח מעט
כך שנקבל כאילו קערה הפוכה לשים על מגש אפייה
לפזר מעט סוכר על כל בצק
לאפות בתנור חם 160 מעלות צלסיוס עד הזהבה
לאחר מכן להוציא את המאפה מהתנור
להוציא מהתבניות
להניח את המאפים על התבנית
ולשים בתנור חם 150 מעלות כ-7 דקות כדי ליבש
את הבצק לקריספיות ולקרר בחוץ
לתותים
לקחת כחמש שש תותים לקצוץ לקוביות קטנות
לשים בקערה להוסיף כפית וחצי סוכר לבן
להוסיף כשתי כפיות ליקר או ויסקי לא חייבים
למעוך מעט עם מזלג
ולהשאיר בחוץ כעשר דקות
לקישוט-לחתוך גם כמה תותים לפרוסות
אופן הרכבת המנות
בכול בצק לזלף גבעת קצפת לשים כפית מקוביות התותים
מעל לזלף עוד קצפת
לקשט עם פרוסות התותים
ולפזר מעט אבקת סוכר
הכי טעים לאכול ביום ההכנה
ניתן גם להכין את הבצק האפוי ולשים בצנצנת
סגורה היטב יומיים שלושה
וכשרוצים להגיש פשוט לזלף קצפת ותותים ולהגיש
The material for cream
put 1 cup sour cream 27% in a strainer
Cover with fat and leave in the fridge overnight
Instead of sour cream, you can use cheese
Cream or mascarpone cheese and they do not need to be filtered
put in a mixer
2 cups of cream for 500 grams of whipped cream
1 instant vanilla pudding powder
2-3 tablespoons of white sugar
Whip until stiff
add
the sour cream or cream cheese
and mix for about a minute
Put in a piping bag with a star-shaped tinsel
Keep in the fridge for now
For the bowls of crème shnit dough
take rolled puff pastry
Cut into 5x5 cm squares
Grease aluminum muffin tins and turn them over
to the other side so that the bottom is up
Put the dough on top of each mold and stretch a little
So that we get as if an inverted bowl to put on a baking tray
Sprinkle a little sugar on each dough
Bake in a hot oven at 160 degrees Celsius until golden
Then take the pastry out of the oven
take out of the molds
Place the pastries on the pan
And put in a hot oven at 150 degrees for about 7 minutes to dry
the dough for crispies and cool outside
to strawberries
Take about five or six strawberries and chop them into small cubes
Put in a bowl and add a teaspoon and a half of white sugar
You don't have to add about two teaspoons of liqueur or whiskey
Mash a little with a fork
and leave out for about ten minutes
For decoration - also cut some strawberries into slices
How to assemble the dishes
Pour a dollop of whipped cream on each dough and put a spoonful of the strawberry cubes
Pour more whipped cream on top
Decorate with strawberry slices
and sprinkle a little powdered sugar
The tastiest to eat on the day of preparation
You can also prepare the baked dough and put it in a jar
Closed tightly for two or three days
And when you want to serve, just pour whipped cream and strawberries
תגובות
הוסף רשומת תגובה