קרמשניט קרם שמנת תותים מרהיב Cremeschnit strawberry cream cream

 





English recipe listed below



החומרי לקרם שמנת

לשים במסננת 1 גביע שמנת חמוצה 27%

אחוז שומן לכסות ולהשאיר במקרר כל הלילה

במקום שמנת חמוצה ניתן להשתמש בגבינת

 שמנת או גבינת מסקרפונה ואותם אין צורך לסנן


לשים במיקסר

2 גביעי שמנת לקצפת 500 גרם

1אבקת אינסטנט פודינג וניל

2-3 כפות סוכר לבן

להקציף לקצפת יציבה

להוסיף 

את השמנת החמוצה או גבינהת השמנת

ולערבב כדקה

לשים בשקית זילוף עם צינטר בצורת כוכב

לשמור בינתיים במקרר

לקערות בצק הקרמשניט

לקחת בצק עלים מרודד

לחתוך לריבועים 5×5 ס"מ

לרחת תבניות אלומיניום למאפינ'ס להפוך אותם

לצד השני כך שהחלק התחתון למעלה

לשים על כל תבנית מעל את הבצק ולמתוח מעט

כך שנקבל כאילו קערה הפוכה לשים על מגש אפייה

לפזר מעט סוכר על כל בצק

לאפות בתנור חם 160 מעלות צלסיוס עד הזהבה

לאחר מכן להוציא את המאפה מהתנור

להוציא מהתבניות

להניח את המאפים על התבנית 

ולשים בתנור חם 150 מעלות כ-7 דקות כדי ליבש 

את הבצק לקריספיות ולקרר בחוץ


לתותים 

לקחת כחמש שש תותים לקצוץ לקוביות קטנות

לשים בקערה להוסיף כפית וחצי סוכר לבן

להוסיף כשתי כפיות ליקר או ויסקי לא חייבים

למעוך מעט עם מזלג 

ולהשאיר בחוץ כעשר דקות

לקישוט-לחתוך גם כמה תותים  לפרוסות

אופן הרכבת המנות

בכול בצק לזלף גבעת קצפת לשים כפית מקוביות התותים

מעל לזלף עוד קצפת

לקשט עם פרוסות התותים

ולפזר מעט אבקת סוכר

הכי טעים לאכול ביום ההכנה 

ניתן גם להכין את הבצק האפוי ולשים בצנצנת 

סגורה היטב יומיים שלושה

וכשרוצים להגיש פשוט לזלף קצפת ותותים ולהגיש

 

The material for cream

  put 1 cup sour cream 27% in a strainer

  Cover with fat and leave in the fridge overnight

  Instead of sour cream, you can use cheese

  Cream or mascarpone cheese and they do not need to be filtered

  put in a mixer

  2 cups of cream for 500 grams of whipped cream

  1 instant vanilla pudding powder

  2-3 tablespoons of white sugar

  Whip until stiff

  add

  the sour cream or cream cheese

  and mix for about a minute

  Put in a piping bag with a star-shaped tinsel

  Keep in the fridge for now

  For the bowls of crème shnit dough

  take rolled puff pastry

  Cut into 5x5 cm squares

  Grease aluminum muffin tins and turn them over

  to the other side so that the bottom is up

  Put the dough on top of each mold and stretch a little

  So that we get as if an inverted bowl to put on a baking tray

  Sprinkle a little sugar on each dough

  Bake in a hot oven at 160 degrees Celsius until golden

  Then take the pastry out of the oven

  take out of the molds

  Place the pastries on the pan

  And put in a hot oven at 150 degrees for about 7 minutes to dry

  the dough for crispies and cool outside

  to strawberries

  Take about five or six strawberries and chop them into small cubes

  Put in a bowl and add a teaspoon and a half of white sugar

  You don't have to add about two teaspoons of liqueur or whiskey

  Mash a little with a fork

  and leave out for about ten minutes

  For decoration - also cut some strawberries into slices

  How to assemble the dishes

  Pour a dollop of whipped cream on each dough and put a spoonful of the strawberry cubes

  Pour more whipped cream on top

  Decorate with strawberry slices

  and sprinkle a little powdered sugar

  The tastiest to eat on the day of preparation

  You can also prepare the baked dough and put it in a jar

  Closed tightly for two or three days

  And when you want to serve, just pour whipped cream and strawberries






תגובות