Flat Tunisian Spin'zספינג' שטוח טוניסאי











 חומרים לשים בקערה או במיקסר

1 קלו קמח לבן מנופה

2 כפיות מלח

1 כף סוכר לבן

2 כפות שמרים

4 כפות שמן קנולה

1 כף ברנדי או וודקה לא חייבים

להתחיל לערבב ולהוסיף מים פושרים חמימים

בהדרגה לפי הצורך עד שמתקבל בצק דביק

בערך שמתי כשלוש כוסות מים 

ללוש כך כחמש דקות

לשמן מעל את הבצק

לכסות עם ניילון נצמד 

ולהתפיח את הבצק עד שהוא מכפיל את נפחו

כמה זמן שנדרש

לאחר שהבצק תפח

ללוש את הבצק להוריד את האויר

למרוח מעליו מעט שמן קנולה. 

לכסות עם ניילון נצמד

ולתת לבצק לתפוח כמה זמן 

שנדרש עד שהבצק מכפיל את נפחו

כאשר הבצק תפח פעם שנייה

להכין עוד צלחת קטנה עם מעט שמן קנולה

כדי למרוח  את אצבעות הידיים

לטיגון

לחמם מחבת ולשים שמן קנולה בגובה

חצי סנטימטר

לטבול את האצבעות במעט שמן קנולה שבצלחת

לקחת חתיכת בצק בגודל קלמנטינה 

ולמתוח אותו בידיים עד שהוא יותר שטוח

לשים בזהירות ישר בשמן

לטגן על אש בינונית עד שזהוב משני בצדדים

להוציא ישר מהטיגון

 לצלחת עם סוכר לבן ולטבול את הספינג'

משני הצדדים

לזלף מעל מעט דבש 🍯 או סירופ מייפל









תגובות