עוגת גבינה אפויה ללא תבנית מטבח בקלי קלות

 





 





החומרים

לשים בקערה

3 גביעים  גבינה לבנה 750 גרם

1 גביע שמנת חמוצה 200 גרם

1 גרידת לימון בינוני

רבע כפית מלח

1 כפית תמצית וניל או שקית סוכר וניל

כוס ורבע סוכר לבן מדוד בכוס פלסטיק 200 גרם

2.5 כפות אינסטנט פודינג וניל

לערבב עם מטרפה כחצי דקה

להוסיף

5 כפות קורנפלור

3.5 כפות קמח לבן מנופה

לערבב דקה עם מטרפה עד שהכל חלק

להוסיף 7 חלחמונים(צהוב) 

ולערבב


לשים 7 חלבונים בקערת המיקסר

 עם בלון הקצפה

להקציף את החלבונים על מהירות גבוהה

עד שהקצף יציב ולא נוקשה 


לקחת שליש מהחלבונים המוקצפים

ולערבב עם הגבינה

להוסיף עוד שליש כמות חלבונים ולערבב

בעטיפה לגבינה

להוסיף את שאר החלבונים לגבינה ולערבב 

בעטיפה עד שהכל חלק


לשים בתבנית 26 ס"מ עם תחתית סגורה היטב

 לשמן את התבנית דופן ובסיס

לשפוך את העוגה לתבנית וליישר

לשים את התבנית בתוך תבנית מלבנית

לשפוך כל ס"מ מים רותחים לתבנית המלבנית

לאפות בתנור חם 200 מעלות עד שהחלק העליון

מזהיב יפה

להוציא החוצה את העוגה מהתנור ועם סכין

להצמיד לדופן התבנית ולעבור מסביב העוגה

כדי שלא תדבק לשוליים

להמשיך לאפות בתנור בחום

150 מעלות כשעה

להוציא מהתנור ושוב לשחרר עם סכין את התבנית מהשוליים

לקרר בחוץ כשעה 

ולשים במקרר עטוף היטב

















תגובות