סופגניות עם קרם שוקולד לבן

 







לשים בקערת המיקסר עם וו לישה


1 קילו קמח עם שמרים

אם אין לכם קמח שמרים אז לשים

1 קמח לבן רגיל עם 50 גרם קוביית שמרים

או 2 כפות שמרים יבשים

מצד אחד של הקמח לשים

1 כפית מלח

4 כפות סוכר

1 כפית תמצית וניל

4 ביצים

1 כף ברנדי או וודקה לא חייבים

להפעיל את המיקסר ולהוסיף

בהדרגה

מעט מים פושרים כחצי כוס בינתיים

80 גרם חמאה חתוכה לקוביות

ללוש ולהוסיף עוד מים פושרים בהדרגה לפי הצורך

עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק

ללוש במיקסר 12 דקות עד שהבצק

נאסף לכדור

להוריד מהמיקסר לפזר מעל הבצק מעט קמח

לכסות בניילון נצמד ולהתפיח עד שהבצק מכפיל

את נפחו כמה זמן שנדרש

לאחר שהבצק תפח להוריד לשולחן עבודה מקומח

לחלק ל-4 חלקים

לחלק כל חלק לחלקים בגודל של תפוח בינוני

לכדרר את הבצק בעזרת כף היד לכדור חלק

ועגול ולשים על ריבוע נייר אפייה  קטן מעט מקומח

להתפיח את הסופגניות עד שהם מכפילות את נפחם -כמה זמן שנדרש

לחמם שמן קנולה או חמניות בגובה חצי מהסיר

שהשמן חם אבל לא רותח לשים את הבופגניה בזהירות בשמן כשהצד העליון כלפי השמן

לטגן כשתי דקות מכל צד

לאחא הטיגון

להוציא לנייר סופג ולקרר בחוץ


לקרם שוקולד לבן

לשים בסיר קטן ולבשל

2 כפות חלב

200 גרם שוקולד לבן

לערבב עד שהשוקולד מומס

להוסיף

50 גרם חמאה לערבב עד שהחמאה מומסת

לקרר מעט

להקציף

2 מיכלי קצפת 500 גרם

1 קופסה 80 גרם אבקת אינסטנט פודינג וניל

להקציף לקצפת יציבה

להוסיף את הקצפת בהדרגה לשוקולד המומס

להוסיף 2 גביעי מעדן וניל חלבי 230 גרם

לערבב לקצפת יציבה

לשים בשקית זילוף עם צינור כוכבי

כאשר הסופגניות התקררו

למלא את הסופגניה בקרם

לזלף מעל הסופגניות קצפת

לזלף מעל שוקולד לבן מומס

לקשט עם תות או דובדבן ולפזר מעט אבקת

סוכר ואגוזים מסוכרים שבורים









תגובות