לשים בקערת המיקסר עם וו לישה
1 קילו קמח עם שמרים
אם אין לכם קמח שמרים אז לשים
1 קמח לבן רגיל עם 50 גרם קוביית שמרים
או 2 כפות שמרים יבשים
מצד אחד של הקמח לשים
1 כפית מלח
4 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
4 ביצים
1 כף ברנדי או וודקה לא חייבים
להפעיל את המיקסר ולהוסיף
בהדרגה
מעט מים פושרים כחצי כוס בינתיים
80 גרם חמאה חתוכה לקוביות
ללוש ולהוסיף עוד מים פושרים בהדרגה לפי הצורך
עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק
ללוש במיקסר 12 דקות עד שהבצק
נאסף לכדור
להוריד מהמיקסר לפזר מעל הבצק מעט קמח
לכסות בניילון נצמד ולהתפיח עד שהבצק מכפיל
את נפחו כמה זמן שנדרש
לאחר שהבצק תפח להוריד לשולחן עבודה מקומח
לחלק ל-4 חלקים
לחלק כל חלק לחלקים בגודל של תפוח בינוני
לכדרר את הבצק בעזרת כף היד לכדור חלק
ועגול ולשים על ריבוע נייר אפייה קטן מעט מקומח
להתפיח את הסופגניות עד שהם מכפילות את נפחם -כמה זמן שנדרש
לחמם שמן קנולה או חמניות בגובה חצי מהסיר
שהשמן חם אבל לא רותח לשים את הבופגניה בזהירות בשמן כשהצד העליון כלפי השמן
לטגן כשתי דקות מכל צד
לאחא הטיגון
להוציא לנייר סופג ולקרר בחוץ
לקרם שוקולד לבן
לשים בסיר קטן ולבשל
2 כפות חלב
200 גרם שוקולד לבן
לערבב עד שהשוקולד מומס
להוסיף
50 גרם חמאה לערבב עד שהחמאה מומסת
לקרר מעט
להקציף
2 מיכלי קצפת 500 גרם
1 קופסה 80 גרם אבקת אינסטנט פודינג וניל
להקציף לקצפת יציבה
להוסיף את הקצפת בהדרגה לשוקולד המומס
להוסיף 2 גביעי מעדן וניל חלבי 230 גרם
לערבב לקצפת יציבה
לשים בשקית זילוף עם צינור כוכבי
כאשר הסופגניות התקררו
למלא את הסופגניה בקרם
לזלף מעל הסופגניות קצפת
לזלף מעל שוקולד לבן מומס
לקשט עם תות או דובדבן ולפזר מעט אבקת
סוכר ואגוזים מסוכרים שבורים
תגובות
הוסף רשומת תגובה