עוגה בחושה עם אגוזים וקינמון






English recipe listed below






החומרים מדודים בכוס פלסטיק חד פעמית 

לשתייה קרה או בגרמים

כוס פלסטיק כזו שווה לשלושת רבעי כוס

מדידה בינלאומית


תחילה נכין את מלית אגוזים קינמון

למלית 

לשים בקערה

30 גרם חמאה מומסת

150 גרם אגוזי מלך שבורים

1.5 כפיות קינמון

1 כפית תמצית וניל

1 כף אבקת קקאו לא ממותקת

3/4 כוס פלסטיק 60-70 גרם סוכר חום כהה

 אם אין לכם סוכר חום

אז תוסיפו סוכר לבן

לערבב 



לעוגה

לשים בקערת המיקסר

220 גרם חמאה חתוכה לפרווה 220 גרם מרגרינה

1.1/2 כוסות פלסטיק סוכר לבן

220 גרם

1 כפית תמצית וניל

רבע כפית מלח

להקציף כמה דקות עד שהחמאה

מוקצפת ולבנה

להוסיף בהדרגה

3 ביצים XL

כלומר להוסיף ביצה 🥚 ולהקציף כשלוש דקות 

שוב להוסיף ביצה 🥚 ולהקציף כשלוש דקות

ולהוסיף שוב את הביצה השלישית ולהקציף כשלוש

דקות עד שהחמאה תפוחה ויפה

להוסיף 3 כפות ברנדי או קוניאק

לא חייבים להוסיף אבל זה טעים

לערבב רבע דקה


להוסיף לסרוגין


תוך כדי ערבוב במיקסר על מהירות נמוכה

3 כוסות קמח לבן מנופה
וגביע אחד שמנת חמוצה 200 גרם או מעדן
סויה וניל
הסבר=נוסיף חצי כוס קמח וכף שמנת חמוצה
ושוב נוסיף קמח ושמנת חמוצה
כך עד שנסיים להוסיף את  כל הקמח והשמנת החמוצה

להוסיף 
1 שקית אבקת אפייה 10 גרם
ולערבב מעט
להוריד מהמיקסר לערבב מעט עם מרית

להכין גם מראש את התבנית המשומנת והמקומחת
לשמן  היטב תבנית קוגלהוף 24 ס"מ
עם חמאה רכה או מרגרינה
לשים בתוך התבנית מעט קמח לבן
ולדאוג שהקמח ידבק לחמאה ויצפה את כל
התבנית לנער את עודפי הקמח מהתבנית

ניתן להכין בשתי תבניות אינגליש לא צריך לשמן ולקמח אלה רק לשים נייר אפייה

אופן ההרכבה
לשים בתבנית כמה כפות מהעוגה ליישר מעט
לשים חצי מכפות מלית האגוזים
לשים שוב כמה כפות מהעוגה ליישר
לפזר שוב מלית אגוזים
לכסות בשאר העוגה שנשארה וליישר
ולנער מעט את התבנית

אפייה בתנור חם 160 מעלות
לתבנית הקוגלהוף כ-50-60 דקות לפי הצורך
לתבניות האינגליש כ-40 דקות אפיה או לפי הצורך

לאחר שהעוגה נאפתה לקרר כרבע שעה בחוץ

ולהפוך על צלחת, ניתן לפזר אבקת סוכר












After the cake has been baked, let it cool for about fifteen minutes outside
And turn it over on a plate, you can sprinkle powdered sugar


תגובות