לשים בקערה
1 קילו קמח לבן רגיל
להוסיף
1.5 כפות סוכר לבן
1 כף שמרים יבשים 10 גרם
2 כפיות מלח
1/3 כוס שמן זית 50 גרם
להתחיל ללוש ולהוסיף
מים פושרים לפי הצורך
עד שמתקבל בצק רך ונוח
בין 3-4 כוסות פלסטיק
ללוש כ-4 דקות עד שהבצק חלק
אפשר גם ללוש במיקסר
להבריש מלמעלה בכפית שמן זית
לכסות בניילון נצמד
עד שהבצק מכפיל את נפחו כמה זמן שנדרש
לאחר שהבצק תפח לפזר קמח על שולחן העבודה
ולהוריד את הבצק לשולחן
לחלק את הבצק לחצי
וכל חצי בצק לחתוך לשלוש חלקים
כך שמתקבלים 6נחלקים
לקחת חלק בצק וללוש לצורה של חצי בגט
לקחת תבנית אפייה לשים נייר אפייה לשים
1 כף שמן זית למרוח על הנייר
להניח 2 בגטים על התבנית
לחרוץ עם סכין חתך לאורך הבצק
למלית
לשים בקערה
1 בצל לחתוך לקוביות קטנות מאוד
1 פלפל אדום לחתוך לקוביות
1 עגבנייה לחתוך לקוביות קטנות
מעט פלפל שחור
רבע כפית מלח
1.5 חתיכות זיתים קלמטה
100 גרם גבינה צפתית מפוררת
50 גרם גבינה פטה מפוררת
50-30 גרם גבינה מגורדת מוצרלה או צהובה
2 כפות שמן זית
לערבב הכל
למרוח בביצה טרופה את הבגט
לפזר מעט שומשום
למלא את הבגט במלית
המלית מספיקה ל-5 בגטים
לזלף מעט שמן זית
ומעט גבינה פרמזן או גבינה צהובה מגודת
להתפיח מעט את המאפים
אפיה בתנור חם 190 מעלות
אפיה כ-25 דקות
תגובות
הוסף רשומת תגובה