פסטייה מרוקאית חגיגית Moroccan Pastry for events

 







English recipe listed below



החומרים

7 דפי בצק פילו


למלית

2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות קטנות

1 קילו פרגיות חתוכות לקוביות קטנות

2 כפות צימוקים

2 כפות שבבי שקדים או צנוברים

1-2 כפות חמוציות

5 משמשים יבשים חתוכים לקוביות

 1/2 כפית כורכום

1/4 כפית תבלין תבלין בהרט

מלח פלפל שחור

2 כפות שמן זית לטיגון

שמן זית להבריש בצק הפילו

לקישוט

מעט אבקת סוכר

מעט קינמון 

מעט שבבי שקדים אפויים



לחמם מחבת בחום בגז

לשים 2 כפות שמן זית

להוסיף את הבצל ולטגן כמה דקות

עד שהבצל זהוב

להוסיף את שבבי השקדים או הצנוברים

לטגן כדקה

להוסיף את הפרגיות 

ולטגן תוך ערבוב כשלוש דקות

להוסיף

את הכורכום ,תבלין בהרט או כמון לערבב ולהוסיף

מעט פלפל שחור  ,כחצי כפית מלח

להוסיף את הצימוקים חמוציות ומשמשים לערבב

כדקה  ולקרר

אופן ההכנה:

להבריש תבנית 23 ס"מ עם מעט שמן זית

לשים שכבת בצק פילו להבריש מעט בשמן זית

להניח מעל עוד בצק

כך להכין 5 שכבות בצק ולהבריש בשמן זית

לשים את מלית הפרגיות וליישר

לקפל את שולי הבצק על המלית

לכסות מלמעלה  בשתי שכבות בצק פילו 

מוברשת בשמן זית גם למעלה לשמן

להכניס את שולי הבצק מסביב לשולי התבנית

לאפות בתנור חם 170 מעלות כ-35 דקות

לאחר שהסטייה מוכנה 

ניתן לקחת מעט אבקת סוכר ולעשות פסים שתי

וערב ולפזר מעט קינמון ולקשט עם מעט 

שבבי שקדים אפויים

ניתן להכין מנות אישיות מריבועי בצק כך לא צריך

 לחתוך מנות בעת ההגשה.














 

תגובות