קרם קרמל פלאן חגיגיCrème caramel flan for the event

 





An English recipe is listed below



החומרים מדודים בגרמים או בכוס פלסטיק

חד פעמית לשתייה קרה 

החומרים לקרמל


לשים בסיר

2 כוסות סוכר לבן 300 גרם

לבשל אתת הסוכר באש בחום

לא לערבב בהתחלה

לאחר שמתחיל מעט קרמל לנענע

מעט את הסיר

לאחר שרואים יותר קרמל להתחיל לערבב

כל הזמן עד שמתקבל קרמל חלק

וצבע קרמל  בהיר לא לשרוף אותו

לאחר מכן 

לשים בתבנית מתכת 40x10 ס" מ

 חצי מכמות הקרמל

לנער את התבנית כדי שהקרמל יכסה 

את כל בסיס התבנית


החומרים לקרם קרמל פלאן

לשים  בסיר עם הכרמל שנשאר 

1מיכל שמנת להקצפה 250 גרם לפרווה ניתן לשים

קרם קוקוס או שמנת צמחית

2 כוסות פלסטיק חלב 350 גרם לפרווה או חלב

 סויה או שמנת צמחית

להוסיף 1כפית תמצית וניל

לשים על הגז בחום ולהביא לידי רתיחה

עד שהקרמל נמס


להכין בקערה אחרת

3 🥚 ביצים לארג'

חצי כוס פלסטיק סוכר 70 גרם

ולערבב

כשהחלב רתח להוסיף לא בבת אחת

אלה בהדרגה לתערובת הביצים ולערבב


להניח את תבנית המתכת עם הקרמל

על תבנית עם שוליים

לשפוך את עיסת הביצים על הקרמל

לקחת 2 כוסות מי ברז

ולשפוך לתבנית התחתונה

לשים בזהירות את התבנית בתנור

חם 150 מעלות לאפות כשעה שעה וחצי

עד שהקצוות יציבות ואמצע הפלאן רוטט

להשאיר בחוץ שהתקרר

לאחר מכן חשים במקרר מכוסה

כשלוש שעות

לאחר מכן לשחרר עם סכין מסביב לשולי

הקרם

להניח צלחת מעל

ולהפוך אם נשאר קרמל בתבנית

ניתן להוסיף מעט מים ולחמם בתנור

ויהיה לכם עוד קרמל להגשה










 


תגובות