עוגת סולת תמרים ספרה

 









An English recipe is listed below



החומרים מדודים בגרמים או בכוסות חד פעמיות 

לשתייה קרה כוס פלסטיק כזו שווה לשלושת רבעי

כוס מדידה בינלאומית

לעוגה

לשים בקערה

1 קילו סולת נקייה

רבע כפית מלח

1 כוס פלסטיק 150 גרם

1 כפית תמצית וניל

1 שקית אבקת אפיה 10 גרם

1 כוס קמח לבן מנופה 100 גרם

לערבב ולהוסיף

1.5 כוסות שמן קנולה 200 גרם

לערבב ולהוסיף מים פושרים

כ-3 כוסות מים פושרים 450 גרם לערבב עד שמתקבל

בצק נוח למריחה בתבנית


לקחת תבנית אפיה גדולה

לשים בתחתית 4 כפות טחינה גולמית טבעית

ולמרוח בתבנית

לקחת חצי מכמות הסולת ולשטח על כל התבנית

ישר ניתןצלשטח עם ידיים רטובות מעט ולהחליק

את הבצק


על הסולת למרוח 1 קופסה ממרח תמרים  450 גרם

לשים גם מעט קינמון על התמרים

עכשיו צריך לכסות את התמרים עם הסולת

אם הסולת כבר יותר קשה תוסיפו חצי מים פושרים

תערבבו וכסו את התמרים עם הסולת 

ולהחליק שיהיה יפה

לקחת סכין ולחתוך  את העוגה לריבועים

על כל ריבוע להניח בוטן או שקד

לאפות בתנור חם 170 מעלות כ- 40-50 מעלות

עד הזהבה

לאחר האפיה להוציא מהתנור

לעבור עם סכין שוב על חיתוך הריבועים

וישר לשפוך את הסירופ שהתקרר

על העוגה החמה

צריך שהעוגה תהיה חמה והסירופ כבר התקרר


לסירופ

לשים בסיר

2 כוסות פלסטיק סוכר לבן 300 גרם

3 כוסות פלסטיק מי ברז 450 גרם

1 כפית תמצית וניל

כמה טיפות תמצית ורדים לא חייבים להוסיף

1 פרוסת לימון

1 כף לימון

להרתיח את הסירופ כשלוש ארבע דקות

ולקרר בחוץ









תגובות