An English recipe is listed below
החומרים מדודים בגרמים או בכוסות חד פעמיות
לשתייה קרה כוס פלסטיק כזו שווה לשלושת רבעי
כוס מדידה בינלאומית
לעוגה
לשים בקערה
1 קילו סולת נקייה
רבע כפית מלח
1 כוס פלסטיק 150 גרם
1 כפית תמצית וניל
1 שקית אבקת אפיה 10 גרם
1 כוס קמח לבן מנופה 100 גרם
לערבב ולהוסיף
1.5 כוסות שמן קנולה 200 גרם
לערבב ולהוסיף מים פושרים
כ-3 כוסות מים פושרים 450 גרם לערבב עד שמתקבל
בצק נוח למריחה בתבנית
לקחת תבנית אפיה גדולה
לשים בתחתית 4 כפות טחינה גולמית טבעית
ולמרוח בתבנית
לקחת חצי מכמות הסולת ולשטח על כל התבנית
ישר ניתןצלשטח עם ידיים רטובות מעט ולהחליק
את הבצק
על הסולת למרוח 1 קופסה ממרח תמרים 450 גרם
לשים גם מעט קינמון על התמרים
עכשיו צריך לכסות את התמרים עם הסולת
אם הסולת כבר יותר קשה תוסיפו חצי מים פושרים
תערבבו וכסו את התמרים עם הסולת
ולהחליק שיהיה יפה
לקחת סכין ולחתוך את העוגה לריבועים
על כל ריבוע להניח בוטן או שקד
לאפות בתנור חם 170 מעלות כ- 40-50 מעלות
עד הזהבה
לאחר האפיה להוציא מהתנור
לעבור עם סכין שוב על חיתוך הריבועים
וישר לשפוך את הסירופ שהתקרר
על העוגה החמה
צריך שהעוגה תהיה חמה והסירופ כבר התקרר
לסירופ
לשים בסיר
2 כוסות פלסטיק סוכר לבן 300 גרם
3 כוסות פלסטיק מי ברז 450 גרם
1 כפית תמצית וניל
כמה טיפות תמצית ורדים לא חייבים להוסיף
1 פרוסת לימון
1 כף לימון
להרתיח את הסירופ כשלוש ארבע דקות
ולקרר בחוץ
תגובות
הוסף רשומת תגובה