עוגת רבית חלב קרם קפה וניל












An English recipe is listed below


לטורט

לשים במיקסר 

7 ביצים 🥚 XL

1.3/4 כוסות סוכר לבן 240 גרם

להקציף כמה דקות עד שהעיסה

תפוחה ובהירה


להוסיף 1 כפית תמצית וניל

להוסיף בהדרגה בזירזוף

3/4 כוס שמן קנולה 90 גרם

להוריד את הקערה מהמיקסר

ולהוסיף

בעטיפה ובזהירות בהדרגה

2.5 כוסות פלסטיק קמח לבן מנופה 240 גרם

אפשר לשים קמח תופח עם אבקת אפיה

אם שמים קמח לבן רגיל אז תוסיפו

1 כפית אבקת אפיה

לשים בתבנית 24 ס"מ

ולאפות בתנור חם  כ-40-עד שהעוגה זהובה

וקפיצית למגע

להוציא את העוגה החוצה מהתנור ולקרר את העוגה


לחתוך את העוגה לשלושה שכבות 

וכעת נרטיב את העוגה ונמלא  עם קצפות ונצפה 

בשוקולד גנאש

לפי המתכון למטה


לקצפת וניל

לשים במיקסר

3 מיכלי שמנת לקצפת 750 גרם

1 קופסה אינסטנט פודינג וניל 80 גרם

1 כפית תמצית וניל

7 כפיות סוכר

להקציף את הקצפת עד שהיא יציבה


לקחת שליש  מכמות הקצפת

לשים בקערה

ולהוסיף 

1.5 כפיות אבקת קפה נמס ולערבב


צריך גם להכין להכין שקית זילוף עם ריבת חלב

 דולצ'ה דה לצ'ה

בערך 350 גרם


לסירופ סוכר להרטבת העוגה

לשים בקערה

חצי כוס סוכר לבן 80 גרם

3 כוסות מי ברז 400 גרם

1 כפית תמצית וניל

אפשר להוסיף ליקר או ברנדי

לערבב עד שהסוכר נמס


אופן הרכבת העוגה

לקחת שכבת עוגה לשים על מגש

להרטיב אותה עם סירופ הסוכר להרטיב גם את

 שולי העוגה

לשים עליה כשלושת רבעי קצפת וניל ליישר

ולזלף ספירלות של ריבת חלב דולצ'ה דה לצ'ה

להניח מעל שכבה שנייה של עוגה

להרטיב אותה עם הסירופ

לשים קצפת מוקה

ליישר

להניח מעל עוד שכבת עוגה אחרונה

להרטיב עם סירופ הסוכר

לצפות  יפה ויישר את העוגה מעל ובדופן עם

 הקצפת הוניל שהשארנו

לשים במקפיא לשלוש שעות

לאחר מכן לצפות את העוגה עם קרם שוקולד 

גנש לפי המתכון הזה


לשים סיר על הגז

לשים בסיר 1 מיכל שמנת להקצפה 250 גרם

2 כפות סוכר

להביא את השמנת לידי רתיחה

לכבות

להוסיף 250 גרם שוקולד שבור לערבב לקרם חלק

ולקרר מעט

כאשר העוגה קפוא להוציא אותה מהמקפיא


להכין שקית זילוף קטנה מנייר אפייה  עם ריבת חלב דולצ'ה דה לצ'ה

לשפוך מעל העוגה את גנש השוקולד

לתת לגנאש לנזול גם לדופן העוגה

במהירות לקחת את השקית עם ריבת החלב

 דולצ'ה דה לצ'ה

ולזלף במהירות על כל העוגה ספירלה 

ובעזרת סכין למשוך פסים

תראו איך אני מכינה לפי הסרטון

זהו העוגה מוכנה לשים במקרר או לשמור במקפיא 

כשבוע וחצי 

שבועיים במקפיא עטוף היטב






 













תגובות