English recipe listed below
לבסיס
300 גרם ביסקוויטים לשבור קטן מאוד
לשים בסיר
150 גרם חמאה ולהמיס
להוסיף
את הביסקוויטים
1 כפית תמצית וניל
לקחת תבנית פאי 26 ס"מ
לשמן היטב עם חמאה גם בסיס וגם שוליין
או לשים בתחתית נייר אפייה עגול
ולשמן אותו וגם את השוליים
לשים את הביסקוויטים ולהדק גם בבסיס
וגם בשוליים
להדק בשכבה אחידה
ניתן להשאיר בצד מהביסקוויטים
כ-חצי כוס ביסקוויטים כדי להכין כדורי השוקולד לקישוט שבסוף נכין
ולשים במקרר
לקרמל
בסיר קטן לשים על החום בגז
1.5 כוסות סוכר לבן 220 גרם
1 כפית תמצית וניל
לבשל על אש בינונית עד שיש צבע קרמל עינברי
להוסיף בהדרגה
1 כוס שמנת לקצפת 160 גרם
ולערבב
להוסיף
רבע כפית מלח
להוסיף 30 גרם חמאה ולערבב עד
שהחמאה מומסת
ולהוריד מהאש
לשפוך את הקרמל על הביסקוויטים
ולמרוח
לפזר על הקרמל מעט מלח
לשים במקרר או בפריזר עד שהקרמל מתקשה
לקרם שוקולד גנש
לשים בסיר על האש חום
1 מיכל שמנת להקצפה 250 גרם
להביא לידי רתיחה
ולהוסיף
1 כפית תמצית וניל לערבב ולהוסיף
230 גרם שוקולד אפשר מריר
או שוקולד מריר וחלב חצי חצי
לערבב עם מטרפה לקרם חלק
להוסיף
20 גרם חמאה ולערבב לקרם חלק
לשפוך את הקרמל על הקרמל שהתייצב
להשאיר מהקרם כחצי כוס גנש
ליצירת כדורי שוקולד
ביניים לשים את הפאי במקרר או במקפיא
עכשיו לקחת את הגנש ואת פירורי הביסקוויטים שהשארנו
לערבב ביחד עד שיש עיסה נוחה ליצירת כדורי
שוקולד אם יש עוד צורך להוסיף עוד ביסקוויטים
תוסיפו
ליצור כדורי שוקולד קטנים ולגלגל בביסקוויטים
שבורים
כשקרם השוקולד יציב לשים לקישוט מסביב העוגה
לסים מסביב
תגובות
הוסף רשומת תגובה