פאי שוקולד וקרמל ללא אפיה








English recipe listed below


לבסיס


300 גרם ביסקוויטים לשבור קטן מאוד



לשים בסיר


150 גרם חמאה ולהמיס


להוסיף 


את הביסקוויטים


1 כפית תמצית וניל



לקחת תבנית פאי 26 ס"מ


לשמן היטב עם חמאה גם בסיס וגם שוליין


או לשים בתחתית נייר אפייה עגול


ולשמן אותו וגם את השוליים


לשים את הביסקוויטים ולהדק גם בבסיס


 וגם בשוליים


להדק בשכבה אחידה 


ניתן להשאיר בצד מהביסקוויטים


 כ-חצי כוס ביסקוויטים כדי להכין  כדורי השוקולד לקישוט שבסוף נכין


ולשים במקרר



לקרמל


בסיר קטן לשים על החום בגז


1.5 כוסות סוכר לבן 220 גרם


1 כפית תמצית וניל


לבשל על אש בינונית עד שיש צבע קרמל עינברי


להוסיף בהדרגה


1 כוס שמנת לקצפת 160 גרם


ולערבב


להוסיף


רבע כפית מלח


להוסיף 30 גרם חמאה ולערבב עד 


שהחמאה מומסת


ולהוריד מהאש


לשפוך את הקרמל על הביסקוויטים


ולמרוח


לפזר על הקרמל מעט מלח


לשים במקרר או בפריזר עד שהקרמל מתקשה



לקרם שוקולד  גנש


לשים בסיר על האש חום


1 מיכל שמנת להקצפה 250 גרם


להביא לידי רתיחה


ולהוסיף


1 כפית תמצית וניל לערבב ולהוסיף 


230 גרם שוקולד אפשר מריר


 או שוקולד מריר וחלב חצי חצי


לערבב עם מטרפה לקרם חלק


להוסיף


20 גרם חמאה ולערבב לקרם חלק


לשפוך את הקרמל על הקרמל שהתייצב


להשאיר מהקרם כחצי כוס גנש


 ליצירת כדורי שוקולד


ביניים לשים את הפאי במקרר או במקפיא



עכשיו לקחת את הגנש ואת פירורי הביסקוויטים שהשארנו


לערבב ביחד עד שיש עיסה נוחה ליצירת כדורי 


שוקולד אם יש עוד צורך להוסיף עוד ביסקוויטים


תוסיפו


ליצור כדורי שוקולד קטנים ולגלגל בביסקוויטים


שבורים


כשקרם השוקולד יציב לשים לקישוט מסביב העוגה


לסים מסביב 

























תגובות