עוגת סולת טשפשטיל מהמטבח הבולגרי

 








English recipe listed below


לשים בסיר קטן

200 גרם חמאה או 200 גרם מרגרינה לפרווה

3/4  כוס שמן קנולה  100 גרם

1 כוס פלסטיק מי ברז 160 גרם

להמיס בגז או במיקרוגל


לשים בקערה

2.5 כוסות קמח מנופה 250 גרם

3.5 כוסות פלסטיק   סולת   450 גרם

רבע כפית מלח

2 כפות סוכר לבן

1 שקית אבקת אפיה 10 גרם

1 כפית תמצית וניל

להוסיף את החמאה המומסת ולערבב

לבצק רך

לקחת  תבנית 45×25 ס"מ

לשים בבסיס חצי  מכמות העוגה ולשטח

לפזר את מילוי האגוזים המלית רשומה למטה 

ולכסות עם שאר הבצק שאתם משטחים בין הידיים

כמו טלאים טלאים לישר

לסמן עם סכין חתיכות מרובעות או מעויינים

לשים על כל מנה שקד או בוטן

לאפות בתנור חם 180 מעלות אפיה כ-35-40 מעלות

כאשר העוגה אפויה להוציא מהתנור חמה

ולשפוך על כולה מהסירופ שהתקרר

 מתכון לסירופ הסוכר רשום  למטה

מי שרוצה יותר סירופ תכינו עוד שליש כמות של הסירופ

ניתן לחתוך ולאכול קר או לשמור במקפיא


למלית האגוזים

250 גרם אגוזי מלך שבור

2 כפות סוכר לבן

1 כפית שטוחה קינמון

1 כפית תמצית וניל

לערבב


לסירופ הסוכר

1.5 כוסות סוכר לבן 225 גרם

2.5 כוסות מי ברז 400 גרם

1 כפית תמצית וניל

פרוסת לימון

להרתיח ולבשל


 

כשלוש דקות

ולהשאיר לקירור בחוץ












  


 


 


 



 


 


 

תגובות