מוסקה חצילים ובשר ברוטב עגבניות






The English recipe is listed below


2  גדולים חתוכים לפרוסות ארוכות בעובי

של חצי ס"מ


למלית בשר

לשים בקערת ערבוב

2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות

1 כוס פיטרוזיליה קצוצה קטן

500 גרם בשר טחון או הודו או בקר 

1 ביצה

1 כפית שטוחה מלח

1.5 כפיות פפריקה מתוקה

מעט פפריקה חריפה

מעט פלפל שחור

רבע כפית כורכום

2 כפות שמן זית

30 גרם חמוציות או צימוקים לא חייבים

לערבב הכל היטב


לרוטב העגבניות

1 קופסה עגבניות חתוכות דק 400 גרם

100 גרם רסק עגבניות  כשתי כפות לא גדושות

רבע כפית כורכום

מעט פפריקה חריפה

1 כפית שטוחה מלח

2 כפיות פםריקה מתוקה

מעט פלפל שחור

1 כפית סוכר

3 כפות שמן זית

למלא את קופסת העגבניות החתוכות במי ברז ולהוסיף

כשתי כוסות חד פעמיות

לערבב

לטעום שמאוזן


תבנית סגורה 45×35 כמו פיירקס

תחילה לשיםעל כל תחתית התבנית 4 כפות רוטב עגבניות

להניח מעל שכבת חצילים

להבריש מעל החצילים בעזרת מברשת במעט שמן זית

לפזר מעל החציל מעט מלח

מעל החציל להניח מעט מהרוטב ולמרוח

 היטב על החצילים

לשים מעל החציל את כל מלית הבשר וליישר

מעל מלית הבשר לשים כמה כפות רוטב עגבניות

לסדר מעל שכבת חצילים אפשר לסדר גם שתי שכבות חצילים

להדק הכל עם הידיים

להבריש את החצילים עם מעט שמן זית היטב את כל החצילים

לפזר מעל מעט מלח

לשפוך מעל את כל הרוטב שנשאר שיכסה

את כל החצילים

לסדר מעל הרוטב פרוסות עגבניות אפשר לסגר בשורות

חתוכות לעובי של כשלוש מ"מ

לזלף מעל מעט שמן זית

לכסות את הכל עם נייר אפייה

ועליו לכסות עם נייר אלומיניום היטב

לשים את התבנית על תבנית בתנור כדי שהרוטב

לא יגלוש על התנור

לאפות ב-180 מעלות כ-40 מעלות

לאחר מכן להוציא את הניירות ולהמשיך לאפות עוד

 כ- 20 דקות עד שהחציל רך

כשמגישים ניתן לפזר על המנה מעט פיטרוזיליה קצוצה

 




 







 




תגובות