עוגת סברינה משגעת חגיגית Baba rum cake

 





English recipe listed below



החומרים מדודות בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה או בגרמים

כוס פלסטיק כזו שווה לשלושת רבעי כוס מדידה

אוניברסלית

להפריד 6 ביצים גדולות XL

לחלמונים וחלבונים

לשים בקערת המיקסר 

את החלבונים להתחיל ולהקציף אותם

כשמתחיל להלבין מעט

 להוסיף בהדרגה

1 כוס  פלסטיק סוכר 140 גרם 

להקציף לקצף יציב

להוסיף

רבע כפית מלח

ולהוסיף את החלמונים ולהקציף

כשתי דקות

להוסיף תוך הקצפה

4 כפות שמן קנולה

1 כפית תמצית וניל

ולהקציף עוד דקה

להוריד מהמיקסר


להכין קודם  בקערה את תערובות הקמחים

לשים 7 כפות סולת

3 כפות קמח לבן רגיל

1 שקית אבקת אפייה 10 גרם

לערבב

ולהוסיף בערבוב זהיר לתוך הקמח

לשים בתבנית 24 ס"מ לאפות בתנור חם 170 מעלות

אפייה כ-40 דקות


להכין סירופ חם להרטבת העוגה

לשים בסיר קטן

1 כוס  פלסטיק סוכר לבן 140 גרם

2 כוסות פלסטיק מי ברז 320 גרם

1 כפית תמצית רום

להרתיח כשתי דקות

ניתן  להוסיף מעט ליקר רום או ברנדי

כשהעוגה יוצאת ישר מהאפייה

להרטיב עם מברשת את העוגה החמה עם הסירופ

החם

לקרר את העוגה


לקרם הקצפת

לשים במיקסר

3 מיכלי שמנת לקצפת 750 גרם

1 כוס חלב 180 גרם

1 קופסה אבקת  אינסטנט פודינג וניל 80 גרם

4 כפות סוכר לבן

להקציף לקצפת יציבה

כאשר העוגה כבר התקררה

להעביר אותה לצלחת הגשה

לקחת ככוס קצפת למרוח מלמעלה

לשים את שאר הקצפת בשקית זילוב

עם צינטר בצורת כוכב

לזלף הרימת קצפות בצורת שושנים

לקשט מלמעלה בדובדבנים מסוכרים או טריים

ולגרד מעל מעט שוקולד

ולזלף מעט שוקולד מומס











תגובות