פאי בצל וגבינות מעולה Onion and cheese pie









An English recipe is listed below

החומרים מדודים בכוס פלסטיק חד פעמית או בגרמים כוס כזו פלסטיק שווה ל-3/4 כוס מדידה בינלאומית

החומרים לבצקל

לשים בקערת המיקסר עם וו לישה

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1/4 כפית מלח, מעט פלפל שחור

1 כפית אבקת אפיה 5 גרם

לערבב מעט ולהוסיף-

1ביצה XL לערבב מעט

להוסיף-

3 כוסות קמח לבן 300 גרם

לערבב לבצק נעים

לעטוף בניילון נצמד ולשים במקרר כשעה

לאחר שהבצק נח כשעה

להוציא אותו מהמקרר

לשמן  היטב תבנית עוגה 24 ס"מ או תבנית פאי

לשים נייר אפיה על שולחן העבודה

לפזר עליו קמח, לרדד את הבצק לגודל 

יותר גדול מהתבנית, לגלגל את הבצק

על המערוך להבריש את הקמח החוצה מהבצק

להרים את הבצק עם המערוך ולהניח את הבצק בתבנית ולשים היטב על  הבסיס והשוליים

לא חתכתי למעלה את השוליים השארתי

 מראה כפרי

לשים את התבנית במקפיא

למלית הבצלים

3 בצלים  לבנים גדולים חתוכים לפרוסות דקות

3 בצלים סגולים גדולים חתוכים לפרוסות דקות

לקחת מחבת גדולה לשים 2 כפות שמן זית

במקום 1 כף שמן זית ניתן לשים כף אחת חמאה

לטגן את הבצל כמה דקות מדי פעם לערבב

לטגן עד שהבצל יותר רך ומעט זהוב-לקרר

להכין רוטב רוייאל

לשים בקערה קטנה

1 מיכל שמנת להקצפה 250 גרם

1 כוס חלב 160 גרם

1 כפית שטוחה מלח, מעט פלפל שחור

מעט תבלין אגוז מוסקט

3 🥚 ביצים

לערבב ולהוסיף 1.5 כפות קמח לבן

לערבב עד שזה חלק

הרכבת הפאי

להוציא את הבצק מהמקפיא

לשים עליו את הבצל, 

לפזר על הבצל 100 גרם גבינה צהובה או מוצרלה

מגורדת, 

לפזר מעל כמה חתיכות גבינת עיזים בערך 60 גרם

לקחת את רוטב הרוייאל ולשפוך על כל המלית

לפזר מעל מעט גרגירי קימל שלמים

10 דקות לפני שהפאי מוכן אני שמה כמה חתיכות

גבינת עיזים וממשיכה לאפות עד שהפאי מוכן

לאפות את הפאי בתנור חם 

160 מעלות כ-50-60 מעלות. 












תגובות