אורז תרד גרגירי חומוס ועוף

 










An English recipe is listed below



החומרים


לשים סיר גדול על האש

לשים 1 כפית שמן זית

לשים 5 כרעיים של עוף או 10 שוקיים

להזהיב היטב משני הצדדים

בערך השחמה של 15 דקות או לפי הצורך

לאחר מכן להוציא את העוף בצלחת


לשפוך חצי מכמות שמן העוף שנשארו בסיר

לטגן בשמן 3 בצלים גדולים חתוכים לקוביות

קטנות עד שהם מזהיבות

לאחר שהבצל הזהיב להוסיף

להחזיר את העוף לסיר

להוסיף 2 כוסות מי ברז

לבשל את העוף  עם מכסה כ-30 דקות 340 מי"ל

לאחר כשהעוף רך להוציא את העוף לצלחת

להוסיף לסיר:

2 כוסות תרד קצוץ טרי או קפוא 400 גרם

1 קופסה של גרגירי חומוס מבושלים 300 גרם

לערבב

להוסיף 5 כוסות פלסטיק אורז (כל כוס  פלסטיק שווה

170 מי"ל  כוס פלסטיק שווה ל-3/4 כוס מדידה בינלאומית)

להוסיף

מעט פלפל שחור

2 כפיות מלח

1/2 כפית כורכום

לערבב ולהוסיף

נשארו בסיר נוזלים ולכן אני מוסיפה רק

7 כוסות פלסטיק מי ברז

לערבב

לסדר מעל את העוף

לכסות עם מכסה להביא לידי רתיחה

לאחר מכן להנמיך את האש לאש לאש קטנה

ולבשל כ-20 דקות

***** לא חשוב באיזה כוס מדידת האורז אתם משתמשים

החישוב הוא שעל כל כוס אחת אורז שמים כוס וחצי מי ברז







תגובות