מאפה פריך עם תרד וגבינות Crispy pastry with spinach and cheeses











An English recipe is listed below


2-3 רולדות

החומרים מדודים בכוס חד פעמית פלסטיק או בגרמים

כוס כזו פלסטיק שווה ל-3/4 כוס מדידה בינלאומית

לשים בקערת המיקסר

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1/3 כוס שמן זית 60 גרם

1/4 כפית מלח

מעט פלפל שחור

1 גביע שמנת חמוצה 27% שומן

200 גרם

לערבב מעט עד שהחמאה יותר רכה

לא להקציף

להוסיף 1 כפית אבקת אפיה 5 גרם

להוסיף. 5 כוסות קמח לבן 250 גרם

לערבב עד שהבצק מוכן הוא רך

לעטוף בניילון נצמד

ולשים במקרר כשעה


למלית התרד וגבינות

לשים בקערת ערבוב

לחתוך לקוביות קטנות 2 בצלים בינוניים

150 גרם תרד טרי קצוץ דק או תרד קפוא מופשר 

סחוט מהנוזלים וקצוץ

2 כפות שמן זית

מעט פלפל שחור

אפשר להוסיף שום קצוץ

100  גרם גבינה מלוחה פטה יוונית מפוררת

100 גרם גבינה צהובה מגורדת או מוצרלה

1 גביע גבינה לבנה 250 גרם או גבינת שמנת לייט

1 ביצה

1.5 כפות קמח לבן

לערבב הכל

אופן ההכנה

לחלק את הבצק הקר ל-2  חלקים שווים

תלוי כמה רולדות אתם רוצים להכין

לרדד את הבצק על נייר אפיה מקומח

לעובי של 3 מ"מ

לריבוע של 45x40 ס" מ

לשים לאורך הרולדה חצי מכמות מלית התרד

לגלגל לרולדה בעזרת נייר האפייה

להעביר את הרולדה עם הנייר לתבנית אפייה גבוה

להבריש את הרולדה

עם 🍳 ביצה שעורבבה עם 

1 כף מי ברז 

לקחת מזלג ולחורר את הרולדה בכמה מקומות

לפזר מעט שומשום

לאפות בתנור חם 

160 מעלות כ-35 דקות עד הזהבה וקריספיות

ניתן 10 דקות לפני סוף האפייה לפזר מעל הרולדה

מעט גבינה צהובה מגורדת ולהמשיך אפיה 

כמה שצריך










תגובות