An English recipe is listed below
2-3 רולדות
החומרים מדודים בכוס חד פעמית פלסטיק או בגרמים
כוס כזו פלסטיק שווה ל-3/4 כוס מדידה בינלאומית
לשים בקערת המיקסר
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/3 כוס שמן זית 60 גרם
1/4 כפית מלח
מעט פלפל שחור
1 גביע שמנת חמוצה 27% שומן
200 גרם
לערבב מעט עד שהחמאה יותר רכה
לא להקציף
להוסיף 1 כפית אבקת אפיה 5 גרם
להוסיף. 5 כוסות קמח לבן 250 גרם
לערבב עד שהבצק מוכן הוא רך
לעטוף בניילון נצמד
ולשים במקרר כשעה
למלית התרד וגבינות
לשים בקערת ערבוב
לחתוך לקוביות קטנות 2 בצלים בינוניים
150 גרם תרד טרי קצוץ דק או תרד קפוא מופשר
סחוט מהנוזלים וקצוץ
2 כפות שמן זית
מעט פלפל שחור
אפשר להוסיף שום קצוץ
100 גרם גבינה מלוחה פטה יוונית מפוררת
100 גרם גבינה צהובה מגורדת או מוצרלה
1 גביע גבינה לבנה 250 גרם או גבינת שמנת לייט
1 ביצה
1.5 כפות קמח לבן
לערבב הכל
אופן ההכנה
לחלק את הבצק הקר ל-2 חלקים שווים
תלוי כמה רולדות אתם רוצים להכין
לרדד את הבצק על נייר אפיה מקומח
לעובי של 3 מ"מ
לריבוע של 45x40 ס" מ
לשים לאורך הרולדה חצי מכמות מלית התרד
לגלגל לרולדה בעזרת נייר האפייה
להעביר את הרולדה עם הנייר לתבנית אפייה גבוה
להבריש את הרולדה
עם 🍳 ביצה שעורבבה עם
1 כף מי ברז
לקחת מזלג ולחורר את הרולדה בכמה מקומות
לפזר מעט שומשום
לאפות בתנור חם
160 מעלות כ-35 דקות עד הזהבה וקריספיות
ניתן 10 דקות לפני סוף האפייה לפזר מעל הרולדה
מעט גבינה צהובה מגורדת ולהמשיך אפיה
כמה שצריך
תגובות
הוסף רשומת תגובה