עוגת גבינה סבתות קרמית Ceramic cheesecake










An English recipe is listed below


החומרים מדודים בכוס פלסטיק חד פעמית או 

בגרמים כוס כזו פלסטיק שווה ל-3/4 כוס מדידה בינלאומית

החומרים

לשים בקערה

3 מיכלי גבינה לבנה 5% סה"כ= 750 גרם

 אפשר במקום  גבינת שמנת לייט

2 מיכלי שמנת חמוצה 27% ביחד 400 גרם

1 קופסה אינסטנט פודינג וניל 80 גרם

1 כפית תמצית וניל

1/4 כפית מלח

2 כפות סוכר לבן

4 כפות קורנפלור

1 כף קמח לבן

לערבב עם מטרפה ולהוסיף-

50 גרם חמאה מומסת

ולערבב

להוסיף

7 חלמונים 🥚 ביצים (צהוב) 

1 כפית 🍋 לימון מגורד

לערבב עם מטרפה

לערבב עם מטרפה


לשים  בקערת המיקסר עם מקצף

את החלבונים להקציף לקצף רך

תוך כדי הוספה בהדרגה

של 1 כוס סוכר לבן 150 גרם

אם רוצים טיפה יותר מתוק תוסיפו עוד 2 כפות

סוכר לבן


אופן ההכנה

להוסיף לגבינה בערך כוס חלבונים מוקצפים

ולערבב

להוסיף עוד כוס ולערבב בעטיפה

להוסיף את כל החלבונים שנשארו 

ולערבב בעטיפה עד עיסה חלקה


לשמן תבנית 24 ס"מ 

עם תחתית סגורה רצוי תבנית גבוהה

או סיר שמתאים לתנור

לשים בתחתית הסיר נייר אפיה עגול בקוטר

התבנית

לשמן את התבנית גם את הנייר בבסיס

וגם את דופן התבנית

לשפוך לתבנית את הגבינה

ליישר

ולשקשק מעט את התבנית שהבועות יצאו

החוצה

לשים בתחתית התנור תבנית עם ככוס מי ברז

להכניס לתנור חם 200 מעלות

לאפות כעשר דקות עד שלמעלה זהוב

לאחר שזהוב למעלה להוציא את העוגה החוצה

ובעזרת סכין לעבור מסביב לעוגה עם השוליים

להכניס שוב לתנור

אפיה בחום נמוך 150 מעלות  לאפות כשעה

לאחר שהעוגה קפיצית ויציבה לאחר כשעה

להוציא אותה החוצה

שוב לעבור מסביב השוליים עם סכין

לקרר את העוגה לפחות כשעתיים רצוי להכניס למקרר

לאחר שהעוגה  קרה להפוך אותה על צלחת ובחזרה על צלחת

ולקשט עם קרם קצפת

לקרם קצפת

לשים בקערת המיקסר

2 מיכלי קצפת ביחד 250 גרם

1 קופסה אינסטנט פודינג וניל 80 גרם

2.5 כפות סוכר לבן

להקציף לקצף יציב

ולמרוח על העוגה העוגה מתייצבת בקרור



         





תגובות