מאפה עם פטריות וכבד קצוץ Puff pastry with mushrooms and chicken liver

 



















Below is a recipe written in English


החומרים

יוצאים 2-3 מאפים תלוי כמה מלית אתם שמים במאפה

בצק עלים קר מרודד מופשר


500 גרם כבד עוף צלוי לפי חוקי הכשרות

לקצוץ אותו עם סכין לחתיכות קטנות

מי שרוצה מרקם יותר דק יכול לקצוץ במעבד מזון


2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות קטנות


לחמם מחבת על חום בינוני

לשים 2 כפות שמן זית

לשים את הבצל ולטגן כמה דקות

עד הזהבה

להוסיף 

1 קופסה פטריות מסוננות או טריות 230 גרם

לטגן כשתי דקות

להוסיף את כבד העוף הקצוץ

להוסיף

מעט פלפל שחור

כחצי כפית מלח

לערבב על האש כשתי דקות

להוסיף

חצי כוס פיטרוזילה קצוצה

לערבב 

להוריד מהאש ולקרר

להוסיף

1.5 כפות מיונז


לאחר מכן לקחת בצק עלים מרודד קר

לחתוך למלבן 45×55 ס"מ

משני צידי הבצק חותכים לרצועות אלכסוניות

כמו שעשיתי בסרטון

לשים מלית כבד באמצע לכל אורך הבצק

ולקלוע את רצועות הבצק על הכבד

כמו שעשיתי בסרטון תצפו ותראו קשה להסביר


לאחר מכן 

לקחת ביצה עם 1 כף מי ברז

לקשקש עם מזלג

למרוח ביצה על המאפה

לפזר מעט שומשום

לאפות בתנור חם 180 מעלות כ-35 דקות עד הזהבה





 





תגובות