בורקס חצילים כשר לפסח עם חצילים סביח

 











A recipe in English is registered for the best


אופן ההכנה


בערך חציל בינוני מספיק ל-10 בורקס 

החומרים

 לוקחים 5-6 יחידות מצה להרטיב מתחת מי ברז היטב

להניח על נייר אפייה או על מגבת לחה

לעטוף עם נייר אפיה שהרטבנו או מגבת לחה

להניח כך לכמה דקות  בערך 15 דקות

עד שהמצות גמישות לקיפול

במקרה והם לא גמישות להרטיב שוב במי ברז 

ולתת לנוח עד שהם מוכנות

בינתיים להכין

1 חציל בינוני או גדול תלוי כמה מנות אתם מכינים

 קלוי על האש מקולף


להוסיף לחציל

מעט מלח

מעט פלפל שחור

אפשר להוסיף שן שום

לערבב

להכין טחינה גולמית

להכין ביצים מבושלות

 לכל מנה כרבע עד חצי ביצה מבושלת

להכין סלט מטבוחה מוכן או קנוי


כשהמצות מוכנות

לחצות לשניים עם על סימני הקוים במצה

להניח על הקצה של המצה 

1 כף חציל 

להניח חצי רבע ביצה

על הביצה לשים כפית סלט מטבוחה מוכן או קנוי

וגם כחצי כפית טחינה גולמית

לגלגל את המצה לקיפול של 3 או גליל לשיקולכם


להכין ביצה לטבילה

בקערה לשים 

1 ביצה 

1 כף מי ברז

לקשקש אותה

לשים מחבת על האש

לשים שמן קנולה או חמניות או אגוזים

בערך 3 מ"מ גובה

לטבול את הכרוכית בביצה ולגלגל בביצה בזהירות

ישר להניח בשמן החם כשהפתח של הכרוכית כלפי מטה

לטגן כשלוש דקות מכל על אש בינונית

להוציא לצלחת עם נייר סופג









 






תגובות