כשר לפסח בקלאווה מצות אגוזים

 











An English recipe is listed below


החומרים מדודים בגרמים או בכוס פלסטיק חד פעמית

לשתייה קרה

כוס פלסטיק  כמו בסרטון שווה= ל- 3/4 כוס מדידה אוניברסאלית


החומרים למלית

לשים בקערה

200 גרם אגוזים טחונים לא דק

1/2 כפית קינמון

6 כפיות סוכר לבן

לערבב ביחד


צריך תבנית קטנה 30×25 ס"מ

להרטיב 5 מצות מתחת מי ברז במהירות

לרפד את בסיס התבנית עם שכבה מצה 

אפשר לשבור מצה אם צריך להתאים את 

הגודל לתבנית

למרוח את המצה עם מעט חמאה רכה 

או לפרווה מרגרינה

לפזר קצת ממלית האגוזים

לרפד שוב במצה

למרוח קצת בחמאה

לפזר שוב מעט ממלית האגוזים

שוב להניח שכבת מצה

למרוח במעט חמאה

לפזר את מלית האגוזים

שוב שכבת מצה למרוח עם מעט חמאה

לפזר שכבת אגוזים

כך להכין  5 שכבות של מצות

השכבה האחרונה מצה לסדר יפה

למרוח במעט חמאה

לחתוך עם סכין למנות מרובעות רק למעלה

לאמלחתוך עד הסוף

לפזר מעל כ-30 גרם חמאה חתוכה לקוביות

או לפרווה מרגרינה

אפיה בתנור חם

160 מעלות כ-25 דקות


לסירופ סוכר

3/4 כוס סוכר לבן 130 גרם מדוד בכוס פלסטיק

 חד פעמית לשתייה קרה

1.1/3 כוסות מי ברז מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית....

2 כפות סילאן

מעט תמצית וניל

להרתיח כשלוש דקות

להשאיר בחוץ לקירור

כאשר הבקלאווה יצאה מהתנור

לשפוך מעליה את הסירופ הקר

לפזר מעל מעט אגוזי מלך טחונים גס


להניח נייר אפייה על הבקלאווה

להניח קופסה או צלחת עליה

כדי שהיא תדחס

ותשאר בחיתוך לא מפוררת

להשאיר במקרר

לחתוך עם סכין את המנות עד למטה












תגובות