דג סלמון עם קרסט עשבי תיבול Salmon in herbs מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ










An English recipe is listed below

פילה דג סלמון שלם 1.5- עד 2 קילו


לשים בקערה

1/2 כוס שמיר קצוץ מרבע צרור

1 כוס פיטרוזיליה קצוצה מחצי צרור

40-30 גרם אגוזי לוז או אגוזי מלך קצוצים לחתיכות קטנות

האגוזים לא אפויים

8 כפות פירורי לחם

רבע עד חצי כפית מלח

מעט פלפל שחור

1 כפית פפריקה מתוקה

3-4 כפות שמן זית

לערבב

לקחת את הדג לשים על תבנית אפיה

לפזר על הדג מעט מלח ומעט פלפל שחור

למרוח את הדג עם 3 כפות ממרח פסטו

ולשים את הפירורים שיכסו את כל הדג

תהדקו את הפירורים לדג עם הידיים

לזלף מעל מעט שמן זית

יתכן ולא תצטרכו את כל כמות עשבי התיבול

ניתן לשמור במקפיא את השאר

לפזר מעל כמה עגבניות שרי חצויות

אפיה בתנור חם 200 מעלות צ'לזיוס

לנתח פילה דג  עבה עד 20 דקות

אם נתח הדג יותר דק אפיה עד 15 דקות

אם הכנתם מפילה דג חתוך למנות עבות

אפיה בערך 10- 12 דקות




 







תגובות