בורקס טורקי תרד פטנט Patent Turkish spinach borax מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ

 







An English recipe is listed below

למלית

יוצאים 6 יחידות מאפים שבלולים גדולים משפחתיים

לשים בקערה

400 גרם תרד קפוא מופשר וסחוט לקצוץ קטן

אפשר לשים גם תרד טרי קצוץ אין צורך לבשל

250 גרם גבינה צפתית מפוררת או גבינת חלומי יוונית

50 גרם גבינה בולגרית מפוררת או גבינה פטה יוונית

50 גרם גבינה צהובה חתוכה או מוצרלה או פרמזן

1.5 כפות שמן זית

מעט פלפל שחור

לערבב  הכל ולבדוק אם חסר מלח אז להוסיף

אופן ההכנה

לקחת נייר אפיה 

לזלף על המרכז כחצי כף שמן זית

לקחת בצק מלאווח  או  מלבן של בצק עלים

בערך 15×20 ס"מ

למרוח מעל הבצק מעט שמן זית 

ולמתוח  את הבצק עם הידיים עד שהוא נעשה יותר דק

בערך לגודל 45×45 ס"מ

לשים בקצה הבצק את מלית התרד לכל האורך

לגלגל בעזרת הנייר לסיגר ארוך

להרים את הסיגר ולנער ולמתוח ולהגדיל את אורך הבצק

לגלגל לשבלול לא מהודק מידי

לשים על תבנית מרופדת בנייר אפיה

למרוח מעט בשמן זית

לפזר מעט שומשום

לאפות בתנור חם 180 מעלות

 כ-35-45 דקות לפי הצורך .







תגובות